Abureala politica sau o regretabila eroare?

A trecut aproape un an de la ultima mea postare pe acest blog. In fiecare saptamana promiteam celor apropiati ca voi incepe prin a-mi face un obicei din a folosi acest mijloc de comunicare si informare. Nu am reusit sa-mi tin aceasta promisiune pana azi cand o stire de presa ma obliga sa incep sa scriu!

 

Diverse site-uri de stiri, au publicat astazi o informatie conform careia domnul senator Miron Mitrea ar fi discutat cu mine si ar avea sprijinul meu in demersurile sale de schimbare a conducerii actuale a PSD. Informatie data ca venind de fapt dintr-o declaratie a senatorului Miron Mitrea!

 

Deoarece mai multi colegi m-au contactat nedumeriti pentru a ma intreba despre veridicitatea aceastei informatii, doresc, pe aceasta cale, sa le aduc la cunostinta tuturor ca nu am purtat nici o discutie pe aceasta tema, nici cu domnul Mitrea, si nici cu altcineva din asa-zisa echipa a dumnealui (daca exista o astfel de echipa). Cunoscandu-l pe domnul Mitrea, nu pot sa cred ca aceasta informatie a plecat de la dansul, altfel l-as acuza pe bune dreptate de "abureala" politica. Fiind un membru marcant al PSD si fost ministru in guvernul Nastase, domnul Mitrea este un om pe care il respect, ceea ce nu inseamna insa ca sunt de acord cu recentele sale actiuni politice! Ma voi limita deocamdata la crezul ca informatia aparuta in presa este datorata unei regretabile erori a celor care au publicat-o!

 

Pentru a nu lungi prea mult acest subiect: Nu cred in aranjamente facute pe culoarele Parlamentului si nici in teoria conform careia trebuie sa ne devoram Presedintele pentru ca Partidul Social Democrat sa mearga inainte.  

 

Punctul meu de vedere este ca Partidul Social Democrat are o echipa de conducere, din care fac si eu parte, iar Congresul va stabili ce modificari se vor face in aceasta echipa. Mircea Geoana a avut 5,2 Milioane de voturi, cu doar 70 de mii mai putin decat cel declarat Presedintele Romaniei! Desigur, cauzele pentru care nu am castigat noi alegerile vor trebui analizate in organizatiile PSD si in toate forurile de conducere, insa sigur vina nu apartine unui singur om. Doresc sa le amintesc tuturor ca in 1996 tot noi am pierdut alegerile. Atunci, nimeni nu a cerut schimbarea liderului si bine s-a si facut pentru ca in 2000, cu acelasi candidat din 1996, am revenit la conducerea tarii! E bine, deci, sa NU ne pripim si sa nu ne devoram intre noi.

 

Adversarii nostri sunt in afara partidului si nu in interiorul lui.

Leave a Reply