8 martie – ziua mamei, ziua tuturor femeilor

Pentru ca primavara are parfum de femeie…

 

Martie este luna FEMEII. Luna in care avem de oferit celor pe care le indragim: fericire, bucurie, zambete, flori, martisoare si alte diverse atentii.

 

In trecut, ziua de 8 martie era cunoscuta ca fiind ziua mamei. Mama este cea mai pretioasa fiinta de pe Pamant. Ea este cea care ne-a dat viata, cea care ne-a urmat primii pasi, iar primul cuvant pe care il rostim este „mama”.

 

In prezent, in fiecare an, de 8 martie, mame si femei din intreaga lume sunt celebrate si intreaga atentie este indreptata exclusiv catre ele.

 

Ziua Internationala a Femeii a fost inclusa in sarbatorile culturale din numeroase tari. Conform istoriei, in anul 1977, Adunarea Generala a ONU a proclamat, printr-o rezolutie, Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pace Internationala. O sarbatoare a femeilor, recunoscuta international, dar fara a se preciza o zi anume a fost hotarata inca din anul 1910, de Internationala Socialista reunita la Copenhaga. Dupa primul razboi mondial, Adunarea Generala a ONU a fixat data de 8 martie ca fiind ziua internationala a femeii, astfel ca femeile au inceput, din nou, sa demonstreze pentru drepturi egale si dreptul de vot al femeilor. Urmatorul pas in instituirea unei zile a femeii l-a constituit proclamarea, in 1975, de catre ONU, a Anului International al Femeilor si declararea perioadei 1976-1985 ca deceniu ONU pentru conditia femeii.

 

Insa mai mult decat tot ceea ce inseamna istorie si obiceiuri dedicate acestei zile sta, in fapt, ideea pe care am expus-o si in postul dedicat zilei de 1 martie, si pe care o repet si acum: am convingerea ca nu exista vreo zi speciala in care ELE trebuie sa fie pretuite la adevarata lor valoare. Fiecare zi a existentei lor ar trebui sa fie serbata ca si cum ar fi 8 martie.

 

Femeile sunt asemeni florilor. Ele au nevoie de grija tot timpul. Trebuie sa le oferim intreaga noastra dragoste si atentie. Ele sunt mamele, bunicile, sotiile, surorile sau prietenele noastre. ELE trebuie sa fie constiente de intreaga noastra pretuire, sa fie convinsa ca ele sunt cele mai importante pentru noi si in celelalte zile din an! In fond, ce am mai fi noi fara ELE?

 

In final, nu imi mai ramane decat sa va urez, tuturor femeilor, un sincer LA MULTI ANI, multa fericire si sanatate, si un 8 martie plin de caldura, cat mai frumos si plin de realizari.

 

Leave a Reply