Ministrul Educaţiei trebuie să-şi dea demisia

Am luat act cu satisfacţie de decizia de astăzi a Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea asumării răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei Naţionale. Este o decizie pe care am aşteptat-o şi mă bucur că Legea educaţiei îşi va putea urma traseul normal din Parlamentul României.


Până la urmă, consider că este un act de normalitate pentru funcţionarea democraţiei şi a parlamentarismului din România. Decizia Cuţii Constituţionale vine să confirme încă odată, ceea ce am susţinut tot timpul: Legea Educaţiei este mult prea importantă pentru societatea românească pentru a fi adoptată printr-o procedură care exclude dezbaterea parlamentară.


Respectând prevederile articolului 93 din Regulamentul Senatului, noi, senatorii din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport am reluat dezbaterea articolelor legii încă de ieri şi am continuat discuţiile şi astăzi în aştepterea verdictului Curţii. Sunt convins că la finalul lucrărilor Comisiei vom avea o lege închegată şi asumată prin consens şi ea va fi acceptată de tot sistemul educaţional. Sunt sigur că ea va trece şi de votul plenului Senatului prin acelaşi consens şi, astfel vom avea, o lege care va rămâne valabilă încă 15-20 de ani de acum înainte.


În lumina deciziei Curţii Constituţionale, solicit pe această cale demisia domnului Daniel Petru Funeriu, ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului care, de când se află în fruntea învăţământului românesc a dovedit doar sfidare, amatorism şi slabă comunicare.

 

De asemenea, solicit demisia domnului Emil Boc din calitatea sa de prim-ministru al României şi renunţarea la titlul de profesor de drept constituţional.

0 thoughts on “Ministrul Educaţiei trebuie să-şi dea demisia

Leave a Reply