Legea Educatiei Nationale si Minciuna Guvernului Boc

Luni, in plenul Senatului, am prezentat o declaratie politica in care am aratat ca decizia Curtii Constitutionale, prin care angajarea raspunderii guvernului pe Legea educatiei era declarata neconstitutionala, reprezinta o dovada ca in Romania inca sistemul juridic functioneaza.

 

Astazi insa incep sa am indoieli. Curtea Constitutionala nu a publicat decizia in Monitorul Oficial, desi a trecut o saptamana, iar reprezentantii PD-L si UDMR din Comisia de invatamant din Senat nu s-au prezentat azi la programul comisiei. Singurul reprezentant al Puterii a fost presedintele Comisiei, senatorul Mihail Hardau. Banuiala este ca se incearca impunerea unei formulari a deciziei Curtii care sa le permita sa mearga mai departe cu angajarea raspunderii. Ramane de vazut in zilele urmatoare daca va fi asa sau nu. Sper sa ma insel eu si absentele de azi sa fie intamplatoare.

 

Oricum, se demonstreaza clar ca reprezentantii partidelor guvernamentale din Comisia pentru invatamant blocheaza Legea educatiei. Membrii Guvernului Boc mint cand spun ca senatorii opozitiei blocheaza activitatea Comisiei, de fapt ei si senatorii puterii blocheaza si intarzie Legea!

 

Indiferent ce se va intampla, senatorii PSD si PNL vom continua dezbaterile pe Lege. Sper ca si senatorii PD-L si UDMR sa vina la lucrarile Comisiei si consensul de pana azi sa existe si in viitor, in folosul sistemului national de invatamant. La finalul dezbaterilor din Comisie vom redacta Raportul cu amendamente si il vom prezenta Plenului Senatului. Daca Raportul cu amendamente va fi aprobat de Plenul Senatului, atunci ACEASTA Lege va intra in vigoare, iar eventuala Lege impusa cu forta de guvern va fi abrogata. Ar fi in binele invatamantului Romanesc!

 

Este obligatoriu sa se inteleaga ca pentru functionarea si apararea democratiei este important ca Parlamentul sa legifereze si nu 15 oameni din guvern sa ne impuna ce vor ei!

Leave a Reply