S-a constituit Uniunea Social Liberală în Bihor

Astăzi, într-un cadru festiv, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Oradea am semnat acordul de constituire şi funcţionare a UNIUNII SOCIAL LIBERALE PSD – ACD (PNL – PC), în judeţul Bihor. 

 
În discursul meu am subliniat importanţa acestei zilei care putem spune că este echivalentă cu ziua în care SUA, Marea Britanie şi URSS îşi dădeau mâna pentru a doborî regimul fascist al lui Adolf Hitler. PSD, PNL şi PC trebuie să-şi dea mâna pentru a doborî regimul PDL-ist. Avem un duşman puternic, un duşman care a pus mâna pe toate resursele ţării, un duşman care nu guvernează ţara, ci o stăpâneşte, un duşman care trebuie doborât punctual, în fiecare unitate administrativ-teritorială pe care o stăpâneşte.
Obiectivul USL nu va fi doar redresarea economiei, ci şi redarea speranţei către cetăţeni. Mai presus de a lupta împotriva celor care au distrus economia, trebuie să luptăm împotriva lor pentru că au distrus speranţa, pentru că cel mai grav lucru, astăzi, este că în România nu mai există speranţă.
Textul integral al Acordului îl puteţi citi în continuare + câteva fotografii de la eveniment. 
 
ACORD 
privind constituirea şi funcţionarea 
UNIUNII SOCIAL LIBERALE PSD – ACD (PNL – PC),
în judeţul Bihor
                               
În temeiul Protocolului de alianţă încheiat între Partidul Social Democrat şi Alianţa de Centru – Dreapta, compusă din Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator la nivel naţional,
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT, organizaţia judeţeană Bihor,
şi 
Alianţa de Centru Dreapta PNL – PC  compusă din:
PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL, filiala Bihor,
şi
PARTIDUL CONSERVATOR, filiala Bihor,
HOTĂRĂSC
Art. 1 Părţile semnatare constituie Uniunea Social Liberală, PSD – ACD (PNL – PC) la nivelul Judeţului Bihor.
Art. 2 Părţile semnatare se angajează să respecte şi să aplice prevederile Protocolului Uniunii Social-Liberale.
Art. 3 În conformitate cu prevederile Art. 3.1.2., 3.1.3., 3.1.4. şi 3.1.5. din Protocolul Uniunii Social-Liberale, părţile vor constitui în termen de 30 de zile majorităţi în Consiliul Judeţean şi consiliile locale, acolo unde este cazul.
Art. 4 În urma formării  noilor majorităti, vor fi renegociate funcţiile de conducere din instituţiile aflate în subordinea consiliilor judeţene şi locale, precum şi din aparatul propriu al acestora.
Art. 5 În vederea stabilirii candidaturilor comune pentru funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, conform Art. 4.1.1., 4.2.1, 4.2.2., 4.2.3. şi 4.2.6. din Protocolul Uniunii Social-Liberale, partidele semnatare vor stabili, prin mecanismele statutare proprii, propunerile de candidaţi care vor fi introduse în cercetările sociologice până cel mai târziu la 30 aprilie 2011.
Art. 6 Candidaţii partidelor semnatare ce vor fi stabiliţi pentru a participa la cercetările sociologice se obligă ca, începând de la data prezentei, să respecte pactul de neagresiune conform căruia nu sunt permise atacuri la adresa contracandidatului sau a partidului din care face parte, fiind permise numai dezbateri asupra proiectelor şi programelor privind administraţia locală.
Art. 7 În vederea aplicării prevederilor Art. 4.2.4. şi 4.2.5. din Protocolul Uniunii Social-Liberale, părţile semnatare se angajează să respecte şi să aplice rezultatul sondajului de opinie şi să întocmească listele de candidaţi pentru consilieri judeţeni şi consilieri municipali din reşedinţa de judeţ în proporţia calculată şi transmisă de conducerea centrală a USL.
Art. 8 Părţile semnatare se angajează ca, până la data de 15 octombrie, să identifice şi să decidă asupra unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ unde vor prezenta candidaturi comune, conform Art. 4.1.2. şi 4.2.7. din Protocolul Uniunii Social-Liberale şi să întocmească în acest sens un addendum la prezentul Acord.
Art. 9 Ulterior încheierii prezentului Acord, în cazul apariţiei unor divergenţe a căror mediere nu poate fi soluţionată la nivel judeţean, preşedintele organizaţiei judeţene va transmite un raport către Secretarii Generali ai celor două părţi semnatare, în termen de cel mult 24 de ore de la constatarea conflictului. Raportul va conţine o descriere a situaţiei aflată în dispută, cât şi soluţia propusă la nivel judeţean.
Art. 10 Medierea divergenţelor va fi solicitată în următoarele condiţii:
- Încălcarea Protocolului în privinţa excluderii PDL de la orice formă de colaborare la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale;
- Constituirea majorităţilor la nivelul consiliilor judeţene, consiliul Municipiului Bucureşti, consiliilor locale şi de sector;
- Desemnarea vicepreşedinţilor CJ, respectiv a  viceprimarilor  unităţilor administrativ-teritoriale; 
- Negocierea proiectelor comune ce vor fi susţinute la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale;
- Alte divergenţe nesoluţionate de către organizaţiile judeţene ale partidelor din cadrul Uniunii.
Art. 11 Întâlnirea de mediere va fi stabilită de către Secretarii Generali ai celor două părţi semnatare, prin consens, în cel mult 48 de ore de la raportarea situaţiei de către organizaţiile judeţene ale formaţiunilor din cadrul Uniunii Social Liberale. 
Art. 12 La întâlnirile de mediere vor participa :
- Secretarul General al PSD şi Secretarul General al PNL;
- Reprezentanţii celor două partide aflate în divergenţă;
- Alţi reprezentaţi politici implicaţi în problema care face obiectul medierii (primari, viceprimari, consilieri locali etc.). 
 
(Oradea, 24 februarie 2011)
 
Semnatari
 
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
Organizaţia judeţeană Bihor                                      
PREŞEDINTE
Ioan Mang
ALIANŢA DE CENTRU DREAPTA PNL-PC
Filiala Bihor
PREŞEDINTE PNL,      
Filiala Bihor
Cornel Popa
PREŞEDINTE PC,
Filiala Bihor
Traian Bodea
 
 

0 thoughts on “S-a constituit Uniunea Social Liberală în Bihor

  1. In momentul in care aceasta alianta va avea si rezultate,atunci noi poporul roman vom recapata speranta ca cineva se gandeste si la bunastarea acestei tari.

Leave a Reply