PDL, UDMR şi Grupul Mixt boicotează adoptarea Legii Educaţiei în Senatul României

Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României nu şi-a putut desfăşura astăzi (29 martie) activitatea din cauza lipsei cvorumului de şedinţă. Din cei 11 membri ai comisiei au absentat nemotivat toţi cei şase (6) senatori reprezentând PDL, UDMR şi Grupul Mixt. Această absenţă masivă de la lucrări din partea reprezentanţilor Coaliţiei de guvernământ nu este una întâmplătoare. Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat Raportul suplimentar privind proiectul Legii Educaţiei Naţionale (L344/2010). 
A nu te prezenta la lucrările comisiei când pe agenda de lucru se află un proiect de lege atât de important este un gest de dispreţ faţă de dascălii din România şi faţă de beneficiarii sistemului de învăţământ: elevii şi părinţii acestora. Este ruşinos că unii dintre colegii noştri senatori au pus mai presus interesul partidelor politice din care fac parte, decât interesul învăţământului din România. Nu înţeleg această atitudine de laş din partea PDL, UDMR şi Grupul Mixt. Având majoritate în Comisie, ei ar fi putut adopta, dacă ar fi dorit, un raport suplimentar negativ la proiectul de lege şi astfel ar fi încheiat dezbaterile. Colegii noştri au preferat însă să adopte o atitudine duplicitară: sunt conştienţi de răul pe care îl produce Legea Educaţiei asumată de Cabinetul Boc, dar nu au curajul de a-şi asuma o poziţie publică împotriva Guvernului. Tocmai de aceea, preferă să nu se prezinte la şedinţele de lucru ale Comisiei. Boicotând activitatea noastră, nu dovedesc decât un singur lucru: lipsa încrederii şi a unităţii în cadrul Coaliţiei de guvernare. 
Fac apel la colegii mei senatori pentru a se reîntoarce la lucrările Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Avem obligaţia morală de a debloca activitatea şi de a finaliza în cel mai scurt timp raportul aflat în lucru. În ceea ce priveşte decizia plenului Senatului, am convingerea că majoritatea colegilor senatori vor găsi înţelepciunea necesară pentru a da un vot favorabil proiectului nostru de lege. 

Leave a Reply