Onoare a la PDL

Domnul Ioan Nelu Botiş şi-a anunţat ieri demisia din funcţia de ministru al muncii în urma scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european finanţat prin ministerul pe care l-a condus până mai ieri domnul Botiş. Liderul PDL susţine că este vorba despre o demisie de onoare.

Despre ce fel de morală vorbeşte domnul ex-ministru? Despre morala celui prins asupra faptei? Mă întreb, cum de l-a lăsat moralitatea pe care o invocă acum să se afle în situaţia asta de incompatibilitate.  

Cred că mult mai onorant era dacă domnul Botiş evita din start să se implice într-o asemenea "afacere". Eventual să nu fi acceptat numirea în funcţia de ministru, dacă tot ştia că poate avea probleme. Atunci, da, puteam spune că ar fi fost onest şi de bună credinţă, aşa însă… dupa ce ai fost prins cu şmecheria să vii şi să vorbeşti despre onoare mi se pare un gest cel puţin sfidător.

Dacă domnul Botiş tot face parte dintr-un partid plin de oameni cu morală, ca să nu zic moralişti, această moralitate ar fi trebuit să-l determine să-şi dea demisia din prima zi, nu abia în urma calculelor politice făcute cu Traian Băsescu, Emil Boc, Ioan Oltean sau alţi susţinători.

Aşadar, din punctul meu de vedere, cauza acestei demisii nu are nicio legătură cu morala, ci e doar cu un calcul politicianist al PDL…

 

PS. Pasivitatea premierului Boc care l-a ţinut în braţe până în ultima clipă pe ministrul prins cu banii europeni în sac arată cât se poate de clar, dacă mai era nevoie, că, de fapt, nu avem un prim ministru adevărat, ci doar un delegat de la Palatul Cotroceni. Fostul ministru Botiş a trebuit să aştepte „binecuvântarea” lui Traian Băsescu ca să-şi poată anunţa aşa-zisa demisie de onoare. Aşadar, în România lui Traian Băsescu nici măcar o demisie (de onoare) de ministru nu se poate da fără permisiunea liderului suprem de la Cotroceni! 

0 thoughts on “Onoare a la PDL

  1. Eu as vrea sa vad un exemplu de ministru din cabinetele de dupa ’89, despre care sa putem spune ca a fost corect si a increcat sa faca ceva pentru domeniul pe care l-a gestionat…si in acest caz sigur ca gasim un exemplu de moralitate. Cred ca dintre persoanele care au ocupat si ocupa diverse functii publice, imi ajung degetele de la o mana, pentru a le numara pe cele carora nu le-a explodat averea dupa 1-2 ani de stat pe functie. Este foarte grav…traim intr-o societate in care hotii ii protejeaza pe hoti, necontand partidul, important este sa se acopere reciproc in a fura, in a lua spaga si asa mai departe. Nu cred ca este mai grav sa furi din banii europeni decat sa furi din banii statului… Este interesant ca de ficare data cand se schimba puterea, persoanele care sunt prin diverse functii, inclusiv in invatamant, se inteleg cu noua putere si raman pe functii, desi pana atunci au furat, au luat spaga si au facut mizerii peste mizerii. Sigur ca totul porneste de la ministere in jos….deoarece a devenit sport national sa se vanda functii in institutiile statului. Toata lumea stie …nimeni nu recunoaste. Revenind la cazul Botis, sigur ca cei din PDL fac tot ce pot pentru a le arata oamenilor ca ei se spala pe maini de corupti…dar nu-i voie sa se atinga cineva de persoane ca Udrea sau eu stiu care de la acest nivel… Botis a demisionat, o sa ramana cu banii, iar Basescu o sa vina sa ne explice ca el face ordine…

Leave a Reply