Dezvoltarea Bihorului şi candidatura la Consiliul Judeţean

Astăzi, vreau să vă împărtăşesc câteva din frământările pe care le am de ceva vreme. Eu am fost şi sunt mândru că trăiesc în judeţul Bihor. Ultimele date statistice arată însă că Bihorul este cotat cu cele mai mici salarii, că va ieşi printre ultimele judeţe din recesiune şi are cele mai proaste drumuri din ţară. Din păcate, impresia generală este că în ultimii ani, judeţul a stagnat din punct de vedere al dezvoltării şi este încă departe de stadiul la care ne-am dori cu toţii să ajungă. Chiar şi colegii liberali, cei care au condus în ultimii 3 ani Consiliul Judeţean Bihor sunt nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Bihor, recunoscând public că a fost un "mandat nereuşit" şi nu au realizat ce au promis în 2008.
Sunt lucruri care mă nemulţumesc şi pe mine profund şi cred că niciun bihorean nu poate fi satisfăcut de cum stau lucrurile în judeţul nostru. Având în vedere această situaţie, fac un apel către toţi factorii de decizie din judeţ ca la începutul lunii iunie, deci cu un an înaintea următoarelor alegeri locale, să ne întâlnim în cadrul unei mese rotunde pe tema "Bihorul între dezvoltarea durabilă şi noua organizare administrativ-teritorială". Cred că este momentul să discutăm cu responsabilitate despre aceste subiecte şi să ne aplecăm asupra stadiului de dezvoltare al judeţului. Este important să ştim unde ne află şi unde vrem să ajungem, dar mai ales cum putem să ne atingem obiectivele. Ori pentru aceasta, cred că este nevoie de un consens politic, pe care sper să-l putem construi începând chiar cu această primă întâlnire.
 
Nu vă ascund nici faptul că în ultima perioadă mă preocupă din ce în ce mai serios gândul unei candidaturi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor. Colegii mei din organizaţia PSD Bihor mă susţin, însă o eventuală candidatură nu ţine doar de dorinţa noastră. Este vorba, în primul rând, despre funcţionarea Uniunii Social-Liberale în Bihor, o construcţie politică menită să câştige alegerile locale şi parlamentare. Conform protocolului încheiat, candidatul USL va fi desemnat în urma sondajelor de opinie şi al "algoritmului" stabilit la nivel central de către conducerile celor două formaţiuni. Nimeni nu trebuie să uite un lucru: numai împreună vom putea câştiga, iar candidatul nostru trebuie să fie susţinut cu toată energia de către toţi membrii celor două partide. Nu va fi uşor, însă cred că avem cu toţii, atât social-democraţii, cât şi liberalii înţelepciunea de a lua decizia corectă şi, până la urmă, cea câştigătoare. 
 
Detalii despre acest subiect şi masa rotundă pe care doresc s-o organizez în luna iunie veţi putea citi în postările mele viitoare. 

Leave a Reply