Institutul pentru Politici Publice prezintă date eronate privind activitatea senatorială

Săptămâna aceasta, Institutul pentru Politici Publice (IPP) a dat publicităţii un nou raport de monitorizare a activităţii parlamentare intitulat "Bilanţul activităţii parlamentare după 2 ani de mandat". La fel ca precedentele, şi acest raport conţine informaţii inexacte privind activitatea parlamentară pe care am desfăşurat-o în ultima perioadă.
Personal am sesizat conducerea IPP privind lipsa de acurateţe a datelor prezentate, însă aceasta a refuzat să ţină cont de observaţiile mele, publicând pe mai departe informaţii incorecte şi neverificate care pun sub semnul îndoielii seriozitatea întregului demers de monitorizare. 
Din nefericire aceste informaţii eronate au fost preluate, fără a fi verificate, şi de către o parte a mass media din judeţul Bihor. Situaţia reală, conform statisticilor oficiale preluate de pe website-ul oficial al Senatului la data de 27 decembrie 2010, este prezentată în tabelul următor:
Iniţiative legislative: 12
Declaraţii politice: 15
Întrebări & Interpelări: 30
Luări de cuvânt în plen: 39
Moţiuni: 7
(sursa: www.senat.ro)
Pe de altă parte, pentru evaluarea corectă a activităţii parlamentare trebuie să se ţină cont şi de alte criterii care nu se regăsesc în statisticile prezentate de IPP. Printre acestea aş enumera: activitatea desfăşurată în Comisiile permanente, audienţele organizate în teritoriu, precum şi întâlnirile săptămânale cu cetăţenii. 
De asemenea, pentru a vă forma o imagine corectă despre dinamica activităţii senatorilor aleşi în circumscripţia Bihor, în tabelul de mai jos găsiţi situaţia comparativă de la data de 26 mai 2011. 
Ioan MANG
       
Iniţiative legislative –  21   
Declaraţii –  28
Întrebări – 28
Interpelări – 21
Interpelări adresate Primului Ministru – 4      
Luări de cuvânt în plen – 68          
Moţiuni – 10
Petru FILIP
 
Iniţiative legislative –  18   
Declaraţii – 6
Întrebări – 2
Interpelări – 1
Interpelări adresate Primului Ministru – 1   
Luări de cuvânt în plen – 238        
Moţiuni – 0 
Cornel POPA    
 
Iniţiative legislative –  43  
Declaraţii –  62
Întrebări –  12
Interpelări –  18
Interpelări adresate Primului Ministru – 11     
Luări de cuvânt în plen – 75
Moţiuni –   11
CSEKE Attila     
 
Iniţiative legislative – 24
Declaraţii – 17
Întrebări – 31
Interpelări – 9
Interpelări adresate Primului Ministru – 3 
Luări de cuvânt în plen –  161     
Moţiuni – 4
(sursa: www.senat.ro)
Pentru corecta informare a cetăţenilor judeţului Bihor, adresez rugămintea tuturor celor care utilizează statisticile IPP să verifice aceste informaţii, fie utilizând website-ul oficial al Senatului (www.senat.ro), fie contactând Cabinetul meu senatorial, care vă va pune la dispoziţie toate datele solicitate. De altfel, vă reamintesc faptul că, periodic, prin intermediul Cabinetului am dat şi voi da şi în continuare publicităţii un Raport de activitate parlamentară, singura sursă oficială privind activitatea mea de senator. 

0 thoughts on “Institutul pentru Politici Publice prezintă date eronate privind activitatea senatorială

  1. Pai aceste organizatii canta dupa cum vin banii…la fel ca marea majoritate a ziarelor sau posturilor radio sau tv. Cine mai crede minciunile pe care le spun Basescu-Boc ? Eu zic ca legea electorala ar trebui sa prevada clar ca persoanele alese prin vot direct, care promit ceva in campanie si nu fac in timpul mandatului sa fie arestate 1-2 ani la sfarsitul mandatului. Sa nu uitam ca sunt platiti toti din banii cetatenilor. Stiu ca ei nu traiesc din acei bani…si ca vand voturi si fac diverse alte mizerii pentru avantaje persoanle, dar in acest mod cred ca s-ar cam face curatenie in randul celor care ocupa functii si apoi cei alesi o sa se aplece asupra promisiunilor facute in campanie.

Leave a Reply