Ajutor pentru elevii cu implant cohlear

Printr-o interpelare din plenul Senatului am sesizat Ministerul Educaţiei asupra unei probleme mai vechi nerezolvată încă în mai multe judeţe ale ţării. Mă refer la situaţia copiiilor cu implant cohlear care nu beneficiază de servicii de logopedie în cadrul sistemului public de învăţământ ci doar, contra cost, în sectorul privat. Pentru aceştia şi famiile lor existenţa unui logoped specializat la nivelul fiecărui Inspectorat Şcolar Judeţean care să le ofere servicii specializate gratuite ar fi de un mare beneficiu.

Sper ca ministrul Funeriu să se fi sensibilizat suficient de mult şi să ia măsurile necesare astfel încât, în cel mai scurt timp, problema să-şi găsească o soluţionare. Vă voi ţine la curent cu răspunsul ministrului.

0 thoughts on “Ajutor pentru elevii cu implant cohlear

  1. Intradevar,daca nu se face logopedie cu acesti copii,degeaba investeste statul in efectuarea de implante cohleare.Ar trebui sa-i intereseze ce se intampla cu acesti copii si sa le ofere sansa de a fi reabilitati,insa la noi totul se face cu jumatati de masura.Oricum sunt si alte costuri cu intretinerea implantului cohlear,iar pentru unii parinti le este greu sa asigure pana si bateriile de care are nevoie aparatul pentru a functiona.Speram ca domnul ministru Funeriu sa sprijine aceasta categorie minunata de copii rezultatele acestora fiind spectaculoase.

Leave a Reply