Reuniunea Consilului Naţional al PSD (21 – 22 octombrie 2011)

Vinerea şi sâmbăta viitoare (21-22 octombrie), Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat se va reuni la Palatul Parlamentului. Lucrările Consiliui urmează să dezbată, în principal, două teme esenţiale pentru etapa pe care o traversează România: "Statul social responsabil" şi  "Democraţia şi libertatea". Materialele de la care vor porni dezbaterile sunt disponibile la adresa http://ateliereleviitorului.psd.ro .
Aşa cum a subliniat şi domnul Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional, decizia de a organiza aceste dezbateri vine în urma faptului că viaţa politică nu a mai oferit suficiente ocazii de a vorbi mai mult şi de a gândi mai mult la identitatea ideologică şi la felul în care Partidul Social Democrat se raportează la crizele şi problemele actuale.
În prima zi a Consilului, de dimineaţă vor avea loc reuniuni ale organizaţiilor de seniori, femei şi tineri după care, de la ora 15.00 se vor desfăşura ateliere de lucru pe subiecte aplicate, printre care şi educaţia, domeniu pe care îl coordonez în calitate de preşedinte al Departamentului de Educaţie Publică, Cercetare şi Sport. Aceste ateliere sunt organizate chiar de către departamentele PSD şi vor fi deschise tuturor membrilor Consilului Naţional, presei şi bloggerilor. La ateliere vor participa şi invitaţi, specialişti în domeniu, dar şi liderii partidului. Toate concluziile şi documentele redactate în cadrul atelierelor vor fi înglobate în programele viitoare ale PSD. Tot vineri, de la ora 18.00, va începe prima parte a reuniunii Consiliului Naţional, în care concluziile vor fi prezentate de preşedintele de onoare al PSD, domnul Ion Iliescu.
Consiliul se va relua sâmbătă, începând cu ora 10.00, când Victor Ponta, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, secretarul general PSD şi Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional vor prezenta rapoartele de activitate ale partidului şi proiectele noastre viitoare.

Leave a Reply