Discursul Regelui Mihai: un act de normalitate

Maiestatea sa, Regele Mihai s-a adresat azi dimineaţă Parlamentului României, în cadrul unei şedinţe solemne, cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

 

Din punctul meu de vedere cred că a fost un moment istoric, pentru că – până la urmă – a fost o dovadă că reprezentanţii poporului român, chiar dacă nu sunt neapărat monarhişti, pot fi capabili de un gest de normalitate, cum este cel de a-l asculta pe fostul suveran. Fostul şef al statului a încercat să transmită clasei politice că este prima datoare să respecte instituţiile statului, dacă vor să fie ei înşişi respectaţi.

 

Întrebat de o publicaţie locală, ce anume nu aM apreciat la acest moment festiv, răspunsul meu a fost tranşant: absenteismul conducerii statului!
PDL este partidul care se laudă cel mai mult cu condamnarea comunismului, dar la discursul Regelui a fost prezent un singur membru al Guvernului, domnul Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, ceea ce, în opinia mea, demonstrează încă o dată discrepanţa dintre ceea ce spun liderii PDL şi ceea ce fac ei.

0 thoughts on “Discursul Regelui Mihai: un act de normalitate

  1. Regele Mihai a fost tratat nepotrivit si de catre alte persoane care au condus tara dupa ’89. Nu stiu cat de bun sau rau conducator de tara a fost, deoarece nu am trait in acea perioada, iar din cartile de istorie este greu sa-mi dau seama care a fost adevarul, avand in vedere ca aceste carti s-au scris la comanda politica. Cert este ca acest om trebuie respectat cel putin din trei motive: este la o varsta care impune acest lucru; a fost seful statului; nu s-a dovedit ca ar fi savarsit acte impotriva interesului national. Sigur ca aceste trei motive suscita interes si emana respect din partea celor care au un anumit grad de educatie. Ideea se continua logic foarte usor.

  2. Singurul lucru ce m-a deranjat a fost că, dintre toţi PDL-iştii, tocmai un bihorean s-a găsit să dea cu bâta-n baltă pe această temă. Dl. Seremi este unul din foarte puţinii parlamentari ce n-a cuvântat niciodată în 3 ani de zile în Parlamentul României, şi tocmai acum s-a găsit să spună că n-a regăsit nimic memorabil în discursul Majestăţii Sale. Probabil că aştepta ceva lozinci savuroase dar găunoase, băsesciene.

Leave a Reply