Unităţi şcolare închise sau în pericol de a fi închise din cauza frigului

În ultima perioadă s-au înmulţit relatările mass media despre cazurile de unităţi şcolare (şcoli şi grădiniţe) din România închise sau în pericol de a fi închise din cauza frigului din clase. Astfel de probleme au fost semnalate, până acum în localităţile Bălan (judeţul Harghita), Maşloc (Timiş) şi municipiul Buzău, dar este de aşteptat ca numărul acesor cazuri să sporească odată cu venirea iernii. 
În acest context, am adresat o interpelare domnului ministru Daniel Petru Funeriu pe care l-am întrebat asupra măsurilor avute în vedere de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) pentru remedierea acestor situaţii, astfel încât preşcolarii şi elevii să-şi poată continua studiile în condiţii civilizate şi să nu sufere din cauza frigului. De asemenea, am fost curios să aflu dacă la nivel de MECTS există vreun plan de măsuri – în afară de a se da vina pe autorităţile locale – pentru evitarea unor astfel de probleme pe perioada sezonului rece.

0 thoughts on “Unităţi şcolare închise sau în pericol de a fi închise din cauza frigului

  1. Să ai şansa de a fi contemporan cu o efigie de calibrul Regelui Mihai I şi să treci ţanţoş pe lângă ea e o specie de tembelism, care frizează prostia, scrie într-un editorial Andrei Pleşu.

    Într-un editorial publicat în ziarul lui Dinu Patriciu, Andrei Pleşu spune că România ar fi putut fi ţara unui om ca Mihai I. „Dar suntem ţara lui Seremi şi a altora ca el. Un deputat PDL din Bihor, Ştefan Seremi, a opinat, în focul evenimentelor, că discursul Regelui n-a conţinut nimic memorabil. L-am căutat pe zelosul deputat pe Google şi, judecând după fizionomie şi după talentul oratoric (înregistrat pe YouTube), nu pare genul care răsfoieşte, înainte de culcare, texte de Churchill, De Gaulle, La Rochefoucauld sau Cioran" scrie Andrei Pleşu.

Leave a Reply