USL face apel la încetarea violenţelor şi cere alegeri anticipate

Manifestaţiile de protest din aceste zile ne arată clar că suntem în faţa unor tensiuni majore care se manifestă printre aceste forme de protest. De violenţe nu se fac vinovaţi miile de oameni care au protestat paşnic. Este vorba de revendicări legitime care nu au primit un răspuns de la cei care au avut obligaţia să-l dea. Nu avem preşedinte, nu avem prim ministru, nu avem Guvern. Avem nişte jandarmi în care a fost pusă autoritatea statului
Uniunea Social Liberală face apel la calm, la încetarea violenţelor şi un apel la jandarmi să distingă între protestatarii paşnici şi cei violenţi. Cerem un răspuns de la preşedinte. Să-şi intre în al 12-lea ceas în atribuţii, să le răspundă oamenilor aflaţi în stradă.

PSD și PNL nu s-au implicat în acesta proteste dar suntem alături de ei. Acţionăm în convergenţă cu cererile lor. Există o soluţie politică pentru aceste acţiuni – alegerile anticipate.
Trebuie să căutăm formule exacte, corecte şi coerente. USL cere începerea procedurilor pentru declanşarea alegerilor anticipate. Dacă parlamentul a fost desfiinţat de puterea dictatorială a lui Traian Băsescu, s-a ajuns la proteste de stradă. Toţi aceşti oameni sunt exasperaţi, la capătul răbdării. Numitorul comun al tuturor aceşti oameni este "nu se mai poate". Soluţia sunt alegerile anticipate.
 
Vom avea şi mâine reuniuni, vom vedea care este răspunsul puterii. Începând de mâine vom cere şi membrilor şi susţinătorilor noştri să se alăture paşnic protestului.
 
(extrase din conferința de presă a co-președintelui USL, Crin Antonescu din 15 ianuarie 2011) 

Leave a Reply