Despre « greva de lux » a parlamentarilor PDL

Astăzi într-o conferință de presă mi-am exprimat punctul de vedere despre așa-zisa campanie de informare a PDL privind “greva de lux” a parlamentarilor USL. Ne aflăm într-o situația ilară: în loc să dea socoteală pentru falimentul economic şi moral în care au adus ţara, pedeliştii au tupeul să vină să ne arate cu degetul pe noi parlamentarii USL. De parcă noi cei din Opoziție şi nu ei de la Putere am fi de vină pentru dezastrul din România.
 
Am decis să iau poziție împotriva acestei încercări de manipulare grosolsană. Românii trebuie să știe că nu din cauza protestului parlamentar al USL le scade lor nivelul de trai și nu din cauza noastră au de suferit în fiecare zi. Oamenii trebuie să știe că din cauza guvernării „performante” a PDL, în România se trăiește prost. Din cauza PDL, țara noastră este astăzi sancţionată la nivelul Uniunii Europene şi ni se taie fondurile pe diferite programe sectoriale. Datorită incompetenţei şi corupţiei generalizate de PDL, marea majoritate a românilor consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită!   
 
Liderii şi comunicatorii PDL vorbesc mult şi despre orice altceva decât despre incompetenţa şi cinismul unei guvernări care sub lozinca reformei statului a adus populaţia la un grad de dispare nemaiîntâlnit. Sub această lozincă am ajuns în situaţia în care bolnavii de cancer în stadiu terminal sunt lăsaţi să moară în chinuri din lipsa unor medicamente de bază. Sub această lozincă am ajuns să destructurăm sistemul educaţional şi să ne batem joc de elevi, de părinţi şi de profesori. Și exemplele pot continua.
Este revoltător ce se întâmplă astăzi în România din vina guvernanţilor PDL, iar aceştia în loc să rezolve problemele încearcă să arunce responsabilitatea pe umerii Opoziției. Au tipărit pliante despre cât de mult ar costa protestul parlamentar al USL, însă tac mâlc când vine vorba despre sumele colosale irosite datorită incompetenţei sau despre sutele de milioane de euro « sifonate » în ultimii ani de clientela de partid!
Când sunt întrebaţi care le sunt realizările lor din timpul guvernării, pedeliștii nu pot da niciun exemplu concret, ci îndrugă mereu aceleași povești: cu deficitul bugetar şi credibilitatea României pe plan extern, lucruri abstracte şi care nu îi încălzesc deloc pe românii care o duc din ce în ce mai greu şi care sunt lipsiţi de orice perspectivă şi încredere în viitor.
Această aşa numită campanie de informare nu este altceva decât o strategie ieftină de a muta atenţia de la bubele guvernării PDL spre teme false. La fel de false precum noua culoare verde în care vrea să se vopsească această ştruţo-cămilă: Mişcarea Populară, o construcţie menită să salveze PDL de la dezastrul electoral şi, mă scuzaţi pentru expresie, să-i fraierească pe români!  
Şi pentru că tot am vorbit despre funcţionarea Parlamentului, despre cât de răi suntem noi cei din Opoziţie care protestăm şi cât de serioşi sunt cei din PDL: deputaţii şi senatorii PDL care absentează de la Parlament şi din cauza cărora Puterea trebuie să suspendele şedinţele din lipsă de cvorum oare cum vor fi judecaţi? Or fi şi ei în vreo grevă de lux şi nu ştim noi sau, de fapt, nu sunt în stare să se strângă ei între ei şi atunci ne blamează pentru noi?!
Reprezentanții PDL se fac că uită un lucru: protestul USL nu este nici grevă și nici chiul. Este o acțiune politică, așa cum am mai spus, un protest politic care își are cauza în șirul lung de abuzuri ale PDL din Parlamentul României. Mă întreb oare cine şi ce ne-a determinat pe noi cei din USL să recurgem la această formă de protest și oare cât a costat la nivel naţional tipărirea şi distribuirea flyer-elor mincinoase ale PDL? Oare câte analgezice opioide (morfină), sau citostatice, s-ar fi putut cumpăra pentru bolnavii de cancer, cu această sumă? Oare câte abecedare, sau manuale școlare, s-ar fi putut tipări cu hârtia astfel irosită? Acestea sunt întrebările la care cei din PDL are trebui să răspundă… Când ai în spate însă o guvernare dezastruoasă pentru majoritatea populaţiei, nu însă şi pentru clica PDL, ce poţi faci? Vorbești despre cât de rea este Opoziţia. Sub regimul PDL, ipocrizia şi fariseismul au atins, cred, culmi greu de egalat! Faptul că se comportă în acest fel dovedeşte că am avut dreptate: Puterea, dar mai ales PDL nu vor un dialog real cu Opoziţia şi nici nu sunt capabili să ducă o politică în care să primeze respectul reciproc şi dezbaterea argumentată. Ei se pricep cel mai bine doar la denigrarea adversarului și campanii de manipulare în care aruncă cu noroi şi invective.
 
Pentru că tot suntem acuzați de "chiul" și că nu ne facem treaba, vă propun un exercițiu simplu. Găsiți aici fișa sintetică a activității din Parlament a domnului deputat Seremi Ștefan, președintele PDL Bihor, pe care vă rog să o comparați cu activitatea mea senatorială care este reflectată aici. Puteți vedea și dvs cum ne-am făcut fiecare treaba și cât de bine i-am reprezentat pe oamenii care ne-au ales. Din punctul meu de vedere, fără flasă modestie și spunând lucrurilor pe nume, eu și într-o zi de protest am realizat mult mai mult decât președintele PDL Bihor într-un mandat întreg! 

0 thoughts on “Despre « greva de lux » a parlamentarilor PDL

  1. d-le mang sa aveti in vedere si studenti sau masteranzi cu handicap grav carora sa le donati indemnizatiile!la ei nu se gandeste nimeni ,ca nu cred ca sunt multi cu handicap grav care sa faca facultate si master!baiatul meu este in aceasta situatie si un astfel de ajutor i-ar prinde bine!

Leave a Reply