Românii pot sta liniștiți: nu sunt probleme cu banii pentru pensii și salarii

După Klaus Werner Iohannis, și liderii PNL au început să repete placa mincinoasă cu „nu mai sunt bani pentru pensii și salarii”, încercând astfel să agite spiritele și să sperie populația.

Românii nu trebuie însă să se lase manipulați de acești ”apostoli ai Apocalipsei financiare”. Ei trebuie să cunoască realitatea: nu sunt probleme cu banii! Guvernul PSD+ALDE a reușit să încaseze mai mulți bani decât a fost programat în Buget, deci poate acoperi fără probleme plata salariilor și a pensiilor.

Liderii PNL și președintele Klaus Werner Iohannis se descalifică din postura de oameni politici responsabili inducând dubiul și teama prin întrebarea dacă mai sunt bani de pensii și salarii până la sfârșitul anului. Ei știu foarte bine că sunt bani la buget, însă cu toate acestea repetă lozinci mincinoase încercând să creeze panică. Însuși președintele Iohannis a promulgat legea bugetului de stat (care arată clar care sunt atât cheltuielile cu salariile și pensiile, cât și veniturile/resursele care asigură ritmic plata acestora), deci nu poate susține că nu sunt bani sau că nu cunoaște situația reală.

Datele statistice arată că în primele patru luni ale anului s-au colectat cu 8,3 miliarde de lei mai mult decât anul trecut (+12,4%), iar în primele 4 luni ale anului 2018, Guvernul a colectat mai mult cu 800 milioane lei decât era programat în Legea Bugetului, promulgată de Iohannis. Această informație este publică și disponibilă încă din 17 mai pe site-ul ANAF. În aceste condiții, Iohannis și PNL subminează un element fundamental al societății – încrederea și stabilitatea socială! Ei nu încetează să se compromită anunțând fantezii și propovăduind nenorociri care nu se întâmplă, sperând zadarnic să se împlinească zicerea lui Goebbels, fostul ministru nazist al propagandei, ”cu cât minciuna e mai sfruntată cu atât prinde mai repede”. Trebuie să fii rău-voitor să te faci că nu vezi că datoria publică a țării a scăzut în 2017 la 35% din PIB față de 37,5% în 2016, fiind la minimul ultimilor 4 ani și a cincea cea mai scăzută datorie externă din UE.

Dramatic este că astfel de atitudini și prorociri fataliste generează neîncredere în societate și pot conduce la creșterea costurilor de finanțare a țării, creșterea dobânzilor, negocieri mai dificile, etc., lucruri care vor afecta negativ populația României, pentru că liderii PNL și președintele Klaus Werner Iohannis stau bine mersi la adăpostul funcțiilor pe care, deocamdată, le dețin.

Leave a Reply