Ruptura dintre români şi guvernarea PDL este definitivă

Ne va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil să găsim în istoria recentă a oricărui stat european democratic situaţii similare cu cele întâlnite în România ultimilor ani! Sub regimul Băsescu şi al „reformatorilor” din PDL s-a ajuns la o ruptură gravă şi, din nefericire, definitivă, între români şi guvernanţii lor. Între oameni oneşti, cinstiţi, ținuți în săracie şi conducătorii lor incompetenţi, populişti, dar extrem de bogaţi. 
 
România, ne spun actualii guvernanţi, este o ţară cu resurse uriaşe şi un potenţial de dezvoltare greu de egalat. Redundanţe de acest tip califică într-o manieră nu tocmai pozitivă conducătorii pe care am avut neşansa să îi avem de ceva vreme. Dacă ar fi să le dăm crezare celor de la PDL, în câţiva ani – dacă îi vom menține la Putere – vom reuşi să recuperăm decalajele acumulate în câteva secole. Vom deveni complet independenţi din punct de vedere energetic, ba vom ajunge chiar să şi exportăm energie! Miilor de kilometri de autostradă “construiţi” pe hârtie de către guvernul PD-L – UDMR – UNPR li se vor adăuga în curând alte mii de kilometri promişi, şi tot aşa… Ar fi amuzant să ascultăm ce ne spun reprezentanţii Puterii dacă nu am şti că în spatele acestor fantasmagorii se ascunde, din păcate, o realitate dureroasă, pentru unii de-a dreptul tragică: actualei Puteri nu îi pasă de români! Nu i-a păsat nici până acum şi nu îi va păsa nici de acum înainte! 
 
Modul în care acest Guvern este susţinut în Parlament, cu o majoritate de strânsură, care nu are nimic de a face cu voinţa exprimată de cetăţeni în alegeri, care nu are nimic de a face cu onoarea – furând voturi în văzul tuturor şi refuzând să acţioneze, legal şi moral, asupra făptaşilor – ne arată, dacă mai era nevoie, cât de departe este Puterea din România de români. Mai mult, deşi atât independenţa energetică cât şi dezvoltarea infrastructurii sunt domenii importante, cărora Guvernul PD-L ar fi trebuit să le acorde atenţie şi resurse sporite în ultimii ani, faptul că ieşim din sfera realului, visându-ne exportatori de gaze naturale, lideri în domeniul energiei nucleare, sau alte bazaconii pe care de la Ceauşescu încoace puţini au reuşit să le mai formuleze atât de elocvent, ne arată că agenda Puterii este ruptă în totalitate de realitate!
 
Atrag atenţia Guvernului că problemele reale ale românilor trebuie să constituie acum singura sa prioritate! Indiferent cine, fie el chiar preşedintele ţării şi al PD-L, lansează alte teme, alte subiecte, alte discuţii fără rost şi fără finalitate practică, o face pentru a ascunde, într-un an electoral, lipsa de realizări, lipsa de viziune, lipsa de acţiune în interesul şi în folosul cetăţenilor acestei ţări. Din păcate, problemele grave cu care se confruntă acum romanii şi lipsa lor de încredere într-un viitor mai bun aici în ţară reprezintă singura “realizare” a guvernului PD-L!
 
Actualul Cabinet Ungureanu, dar şi fostul Cabinet Boc au şi au avut în componenţă, în majoritate, persoane extreme de avute, oameni care, în câţiva ani, au adunat, nu ştim cum (doar putem bănui) mai mult decât un român harnic şi onest va putea agonisi într-o viaţă de trudă. Şi totuşi, „expertiza” acestora de a face averi nu s-a transferat şi asupra administării bunurilor publice. Avem miniştrii competenţi şi foarte bogaţi, dar ministerele lor sunt total ineficiente şi se luptă fie cu jaful, fie sau risipa banului public. Nimeni nu mai poate îndestula clica pedelistă! Se organizează în continuare licitaţii halucinante, banii puţini, aşa cum ştim, se duc spre cheltuieli inutile doar pentru a se întoarce, aşa cum vede o ţară întreagă, în valizele PDL. România şi resursele ei sunt furate în fiecare zi românilor. Ţara este supusă de către proprii conducători unui asediu permanent!
 
În Romania anului 2012, ţară bogată şi frumoasă, “brăzdată” de mii de kilometri de autostrăzi imaginare, din care vedem însă doar piscinele şi bazele sportive ale doamnei Udrea, copiii mor în toaletele şcolilor, iar bătrânii se sting în tăcere, de sărăcie şi de disperare, uitaţi de milionarii din Guvern. Milionari din Guvern cărora nu le pasă de români, care nu vor şi nici nu ştiu să facă nimic pentru România! Între români şi guvernul lor nu mai există în acest moment nicio legătură. La ce folos săli de sport şi baze sportive care costă milioane de euro, când copii de la ţară nu au o şcoală în satul lor şi trebuie să facă zilnic naveta? La ce bun să amenajezi parcuri în sate când ţăranul de rând nu poate supravieţui pe piaţă cu produsele sale, și asta în timp ce marea majoritate a populaţiei consumă produse „proaspete” din import? În România lui Traian Băsescu care va deveni curând exportatoare de energie, nu avem medicamente pentru bolnavi, nu avem bani pentru profesori, nu avem, în general, nimic din ceea ce le trebuie, acum, românilor! Avem în schimb contracte generoase cu statul date băieţilor deştepţi din PDL, avem fonduri publice şi europene deturnate, avem un nivel al corupţiei – după opt ani de luptă sub comanda lui Băsescu – greu de imaginat… Este evident că Puterea de acum nu ştie cum trăiesc românii şi nici nu o interesează. Dacă ar şti şi dacă i-ar păsa, ar opri jaful, ar opri clientela politică a PD-L care sufocă ţara!
 
Poate că marii strategi ai preşedintelui Băsescu şi ai PD-L au concluzionat că vorbele şi marile şantiere închipuite ale viitorului vor ţine de foame, sau de sănătate, sau vor ascunde o Justiţie ineficientă, ori o Şcoală sub-finanţată. Românii însă s-au săturat de manipulări şi populisme. Tocmai de aceea Guvernul şi reprezentanţii actualei Puteri trebuie să iasă din minciună! O spune o ţară întreagă. Toate cuvintele meşteşugite şi toată ipocrizia PDL nu vor putea ascunde sărăcia şi disperarea în care românii se zbat acum! 
 
România a ajuns cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană. Dintr-un studiu făcut public recent de către Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române reiese că o cincime dintre români au ajuns să câştige mai puţin de jumătate din salariul mediu la nivel naţional. Furtul şi incompetenţa guvernanţilor PDL din ultimii ani au afectat grav viața fiecărui român: au scăzut puterea de cumpărare şi nivelul de trai al românilor! Rapoartele Eurostat din ultimii ani ne arată şi ele eşecul major al politicilor regimului PDL-Băsescu. Românii se află pe ultimele locuri din Uniunea Europeană atât în ceea ce priveşte Produsul Intern Brut pe cap de locuitor, cât şi puterea de cumpărare a fiecăruia. Caragiale ar fi spus, că acest pamflet în care ne-a adus PDL poartă numele deDiferenţa dintre aparenţă şi esenţă”. În aparenţă, suntem cei mai săraci din UE, în esenţă avem resurse care fie sunt risipite, fie sunt exploatate în folosul altora şi nicidecum al românilor. Cazul cel mai elocvent este „apetitul” crescut al preşedintelui Băsescu şi al PDL pentru repornirea sectorului minier din România, cu o dedicaţie specială în cazul Roşia Montană. 
 
În concluzie mai vreau să spun un singur lucru: pentru acest preşedinte şi acest Guvern este prea târziu. Vor pleca din istorie purtând după ei ruşinea de a nu fi făcut altceva decât rău ţării în care s-au născut şi pe care au condus-o. Românii îşi vor aduce aminte de ei nu pentru că măsluiau voturi în Parlament sau construiau piscine între holde. Românii îşi vor aminti de PDL şi Traian Băsescu pentru că au furat aproape un deceniu din viaţa acestei ţări!

Leave a Reply