30 la sută din mandatele de consilieri județeni

În data de 5 februarie 2016 s-a desfășurat ședința lunară a Biroului Permanent Județean (BPJ) al PSD Bihor.

La primul punct de pe ordinea de zi au fost validate noi candidaturi pentru funcțiile de primari în județ precum și propunerea PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. În urma votului membrilor BPJ, PSD va susține candidatura liderului Ioan Mang pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor. Potrivit legislației actuale alegerea președintelui se va face din rândul consilierilor județeni. Pentru a-și atinge acest obiectiv PSD Bihor și-a propus ca la alegerile din 5 iunie să obțină cel puțin 30 la sută din mandatele de consilieri județeni precum și 27 la sută la Consiliul local Oradea. Pentru obținerea funcției de președinte al Consiliului Județean, PSD va demara negocieri cu forțele politice ce vor obține mandate în viitorul for județean astfel încât să se pună capăt “dictaturii” liberale.

BPJ PSD Bihor 22012016

La cel de-al doilea punct al ședinței au fost desemnați membrii din partea PSD Bihor ce vor face parte din Consiliul Național al partidului. Conform statutului, din Consiliul Național vor face parte președintele PSD Bihor Ioan Mang, europarlamentarul Emilian Pavel, senatorul Florian Bodog, deputații Sonia Drăghici, Ioan Sorin Roman și Bogdan Gheorghe precum și primarii Sarca Sorin (Borod), Tulvan Fănel (Criștioru de Jos) și Herman Gavril (Sîrbi|).

La punctul “Diverse” au fost analizate mai multe aspecte organizatorice precum și analiza pregătirilor la nivelul organizațiilor locale pentru alegerile locale.

Leave a Reply