Biroul Permanent Județean a analizat propunerile de candidați pentru primari la alegerile locale din 2016

Conform deciziei luate săptămâna trecută, Biroul Permanent Județean al PSD Bihor s-a reunit, în data de 11 decembrie 2015, în ședință ordinară cu scopul de a analiza propunerile de candidați pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor.

La primul punct al ședinței, președintele PSD Bihor, Ioan Mang a ținut să treacă în revistă principalele prevederi din codul de etică și conduită al partidului, document adoptat în ședința Comitetului Executiv Național din 9 decembrie 2015. Din discuțiile purtate a reieșit că prevederile codului sunt o dovadă a stimulării competiției interne și promovării membrilor care demonstrează o pregătire profesională recunoscută și o probitate morală necontestată, respectiv vor duce la consolidarea unui climat de încredere şi respect reciproc între partid şi cetăţeni. Raportat la situația din județul Bihor nu au fost semnalate cazuri de membri care ar dori să intre în competițiile electorale din 2016 și să nu îndeplinească criteriile de conduită și integritate.

BPJ PSD Bihor 11122015

Membrii BPJ au analizat propunerile de candidați pentru fiecare unitate administrativ-teritorială din județ, în cele mai multe cazuri fiind avizate propunerile venite de la organizațiile locale, iar în cazul unor localități se va proceda la efectuarea de sondaje de opinie astfel încât să fie alese persoanele care să aibă cele mai mari șanse de a câștiga. După parcurgerea tuturor localităților și prezentarea candidaților, acolo unde au fost deja stabilite persoanele ce vor candida, membrii BPJ au decis ca votul asupra tuturor candidaților urmează să fie dat într-o ședință a Biroului din luna ianuarie 2016.

La cel de-al treilea punct al ordinii de zi s-a analizat modul în care a fost respectată decizia Comitetului Executiv Județean prin care persoanele care au fost alese în cadrul BPJ să nu mai poată cumula și funcția de președinte, președinte executiv sau secretar executiv la nivelul organizațiilor locale sau al organizațiilor de femei, tineret sau seniori. Toate persoanele care se aflau sub incidența deciziei CExJ și-au înaintat demisiile din funcțiile deținute anterior. Cu acest prilej au fost votate propunerile de președinți interimari la organizațiile PSD din Marghita, Câmpani și Curtuișeni, respectiv la organizația județeană a Tineretului Social Democrat.

Deputatul Gheorghe Bogdan, ales vicepreședinte la nivel județean, a anunțat că renunță la funcția de vicepreședinte și rămâne președinte al organizației municipale PSD Beiuș, decizia sa fiind motivată de nevoia de a asigura pe mai departe conducerea organizației și pentru a-și pregăti candidatura la funcția de primar.

Leave a Reply