Victor Ponta: Nu am fost ofiţer acoperit. Atacurile lui Băsescu, numai minciuni

Referitor la acuzaţiile lui Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta, poziţia PSD Bihor este următoarea:

Domnul Victor Ponta a răspuns deja la această acuzație. Nu mai e nimic de adăugat. A spus foarte clar că NU A FOST OFIȚER ACOPERIT!  Nu e nimic de justificat, pentru că nu există niciun fundament pentru acuzațiile președintelui. Băsescu nu a demonstrat nimic, iar Victor Ponta nu trebuie să se justifice pentru toate minciunile pe care le spune Traian Băsescu.

Traian Băsescu încearcă să deturneze dezbaterea electorală pentru a-și favoriza candidatul pe care îl susține. Campania electorală trebuie să fie despre cum îi protejăm pe cei vârstnici și ce perspectivă oferim celor tineri. Acestea sunt subiectele despre care trebuie să discutăm în această campanie, pentru că oamenii trebuie să știe pe cine vor alege președintele României. Prin comportamentul său, Traian Băsescu vrea să-i împiedice pe cetățeni să urmărească temele cu adevărat importante pentru România: sistemul de pensii, sistemul de sănătate, politicile de locurile de muncă, perspectivele pentru tineri, educația copiilor.

ponta-basescu_54668500

În cel mai bun caz, avem de a face cu simple declarații politice ale unui președinte care ar spune orice despre oricine pentru a-l ajuta astfel pe domnul Klaus Iohannis. În cel mai rău caz, avem de a face cu o minciună și o manipulare prin care Băsescu nu face altceva decât să paraziteze campania electorală cu teme false, absolut irelevante.

Oamenii lui Iohannis au preluat deja acuzațiile lui Băsescu și cer demisia lui Victor Ponta pentru că au văzut că nu-l pot învinge în competiția electorală. Caută alte mijloace, nedemocratice, pentru a-l ataca.

Nu este o noutate ce face Traian Băsescu. A mai încercat să-l atace pe Ponta cu miciuni, vor mai urma și alte minciuni. Acesta este stilul său de a face politică: atacuri josnice, fără probe, doar cu minciuni. Astfel de declarații arată că Traian Băsescu este tulburat și frământat. Este obsedat să rămână un personaj important în România și încearcă prin orice mijloace să fie în centrul atenției, să se dea în spectacol.

Declarațiile lui Băsescu sunt iresponsabile și îl descalifică din funcția de președinte. Astfel de declarații pun România într-o postură jenantă față de partenerii externi. Este un comportament incalificabil pentru cea mai înaltă funcție a statului român. Președintele țării trebuie să protejeze țara pe care o conduce, nu să o pună în situații dificile. Mai sunt 33 de zile până România va scăpa de Traian Băsescu și de acest stil josnic de a face politică. România are nevoie de un alt model de președinte, care să unească, să construiască, nu să dezbine și să distrugă. Viziunea lui Victor Ponta este de a schimba radical acest mod iresponsabil de a face politică.

În numele întregii organizaţii a PSD Bihor, pot spune că am totală încredere în Victor Ponta. El și-a servit ţara ca magistrat, ca deputat, ca ministru și prim-ministru și sunt convins că va face la fel ca preşedinte al României!

Reacţia domnului Victor Ponta o puteţi urmări aici.

Leave a Reply