Victor Ponta singurul candidat care a mărit pensiile, Iohannis propune revenirea la austeritate

Astăzi, la sediul PSD Bihor am susţinut o conferinţă de presă în care am vorbit despre cum va arăta sistemul de pensii după alegerile prezidențiale. Am abordat acest subiect pentru că există o anumită îngrijorăre privind viitorul sistemului de pensii în cazul care se aplică Programul prezidențial al domnului Iohannis şi am vrut să atrag atenția pensionarilor și asociaților de pensionari de pericolul pe care îl prezintă programul lui Iohannis în privința sistemului de pensii.

Iohannis propune abandonarea solidarității pentru pensionari. Statul nu va mai garanta pensiile.

Domnul Iohannis propune abandonarea principiului solidarității, ceea ce înseamnă că statul nu va mai garanta veniturile pensionarilor! Citez din programul lui Iohannis: „Voi solicita decidenților politici să-și îndrepte atenția către alte formule de asigurare de venituri la bătrânețe”. El își propune ca obiectiv strategic, citez, „trecerea la un sistem de conturi individuale”, ceea ce înseamnă abandonarea definitivă a solidarității pentru pensionari. Iar dacă nu va mai exista principiul solidarității, pensia nu va mai fi un drept garantat de stat, ci un bun care va trebui cumpărat de fiecare cum va putea.

Programul economic al lui Iohannis conduce inevitabil la noi tăieri de pensii și salarii

Programul economic a lui Iohannis necesită un surplus de 6 miliarde de euro. Asta înseamnă revenirea la politicile de austeritate pentru acoperirea acestui deficit de 6 miliarde, dintre venituri și cheltuielile propuse de Iohannis. Lumea trebuie să știe că aplicarea programului lui Klaus Iohannis va presupune noi datorii și noi tăieri de pensii și salarii, la fel cum a procedat și Traian Băsescu în 2010, după ce a devenit președinte.

Toți susținătorii lui Iohannis susțin politicile de austeritate

Toţi suporterii lui Iohannis susțin politicile de austeritate cu tăieri de pensii și salarii!  – începând de la Joseph Daul, președintele Partidului Popular European din care face parte partidul lui Iohannis și până la colegii săi din ACL, Blaga, Videanu, Anastase și Emil Boc care au participat și au susținut la tăierile de pensii și salarii din 2010.

pensionari1

Singura armă a pensionarilor împotriva politicilor de austeritate este votul

Singura armă de apărare a pensionarilor împotriva austerității este votul! Cei care au tăiat pensiile nu trebuie lăsați să revină la guvernare. Votul este singurul mijloc democratic prin care oamenii ca Anastase să nu folosească „ușa Iohannis” pentru a reveni la guvernare cu politicile lor de austeritate.

Victor Ponta este singurul candidat la președinție care a crescut pensiile.
Victor Ponta este singurul candidat la președinție care a crescut pensiile şi este singurul candidat care poate garanta că orice s-ar întâmpla, pensiile nu vor mai fi tăiate.
Victor Ponta promis reîntregirea pensiilor și s-a ținut de cuvânt. La fel se va ține de cuvânt că va majora pensiile cu 5% în 2015.

Victor Ponta a promis indexarea pensiilor în fiecare an și s-a ținut de cuvânt. La fel se va ține de cuvânt că nu va permite sub nicio formă revenirea la tăierile de pensii.
Victor Ponta a promis că va permite pensionarilor actori, profesori sau cercetători să cumuleze pensia cu salariul și s-a ținut de cuvânt. La fel se va ține de cuvânt că va respecta drepturile pensionarilor în mandatul său de președinte. În acești doi ani, noi am reușit să reparăm o parte din tăierile de venituri făcute de către echipa care îl înconjoară azi pe Klaus Iohannis – am majorat pensiile în 2013 și în 2014. La fel cum Victor Ponta a promis că la va majora în 2013 și 2014 și s-a ținut de cuvânt, tot așa le va majora din nou în 2015. Ca președinte al României, Victor Ponta va fi sprijinit de un parlament și un guvern care susțin continuarea măsurilor de majorare a pensiilor. Am crescut pensia medie, am restituit sumele reținute ilegal din pensii, am majorat pensiile militarilor, am blocat scumpirea gazelor, am reintrodus ajutoare pentru plata la întreținere pentru cei nevoiași și am susținut scăderea prețurilor la produse de panificație.

Știm că încă este greu și mai sunt sunt multe de făcut pentru ca prosperitatea să se regăsească în buzunarul fiecărui român, dar știm că drumul este cel corect. Mai sunt multe de făcut pentru a avea pensii decente pentru toți românii, dar e important că s-a dat ceva în plus și nu s-a tăiat.  E nevoie de o creștere economică mai mare pentru ca prosperitatea să se simtă în buzunarul fiecărui cetățean și pensionar, dar e important că suntem pe plus, nu pe minus, cum am fost în guvernarea celor care îl susțin pe Iohannis. DRUMUL PE CARE AM PORNIT E CORECT. IMPORTANT E SĂ NU REVENIM LA POLITICILE DE AUSTERITATE!

 

Leave a Reply