Deschiderea Centrului de Afaceri în Agricultură Ciumeghiu – Mehkerek

Astăzi am participat la deschiderea oficială a Centrului de Afaceri în Agricultură Ciumeghiu – Mehkerek, proiect implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 -2013.

În decurs  de o lună de zile, este cel de-al treilea proiect de succes finanţat prin Programul HU-RO la care am participat (după inaugurarea pistei de biciclete dintre Salonta şi Bekescsaba şi dezvoltarea colaborării româno-maghiare privind apărarea împotriva inundaţiilor în zona de frontieră).

Consider că este de datoria Consiliului Judeţean să sprijine astfel de iniţiative  transfrontaliere pentru că deschiderea de o parte şi de alta a graniţei creează încredere şi apropiere între comunităţi, ceea ce, din punctul meu de vedere este garanţia pentru proiecte de succes, cu impact direct asupra bunăstării oamenilor. Aşa cum demonstrează şi acest ultim proiect de la Ciumeghiu, oamenii au nevoie doar de un mic imbold din partea autorităţilor pentru ca ei să dezvolte proiecte şi să pună pe picioare întreprinderi locale care să aducă beneficii de ambele părţi.

Leave a Reply