Pedelistii depun o motiune impotriva fostului lor ministru al educatiei

PDL depune astazi o motiune simpla pe educatie. Consider ca este dreptul democratic al oricarui partid sa depuna o motiune impotriva Guvernului, insa sunt sigur ca acest demers este sortit, din start, esecului. Mai mult decat atat, motivele PDL sunt de-a dreptul comice, ca sa nu zic hilare. Pedelistii practic depun o motiune impotriva fostului lor ministru, Daniel Petru Funeriu. Spun asta avand in vedere faptul ca aceasta motiune critica, cu exceptia unui singur punct – bacalaureatul profesional – prevederi si masuri ce sunt mosteniri din mandatul lui Funeriu.

In ceea ce priveste bacalaureatul profesional, vreau sa mai spun inca odata ca este un subiect care ma preocupa de mai bine de doi ani de zile si sustin cu tarie ca este o masura utila si necesara pentru viitorul invatamantului romanesc. Acest tip de bacalaureat le va permite elevilor de la liceele tehnologice, care nu doresc sa urmeze cursurile unei institutii de invatamant superior, sa isi poata termina studiile liceale si sa poata obtine o diploma care sa ateste calificarea lor. El este destinat in special celor care dupa liceu vor sa se angajeze, si nu sunt interesati sa faca studii superioare.

In ceea ce priveste clasa pregatitoare, un alt punct criticat in documentul PDL, aceasta masura a fost luata chiar de ministrul Funeriu, insa nu s-a facut absolut nimic pentru implementarea ei, cu exceptia organizarii unei licitatii care ar fi trebuit castigata de firmele de casa ale PDL.  Intr-un timp foarte scurt, Guvernul USL a facut tot posibilul sa ofere cadrul logistic si uman necesare astfel incat, in ciuda neregulilor lasate de PDL, anul scolar a inceput fara mari probleme. In opinia USL, varianta actuala a clasei pregatitoare este proasta. Daca Daniel Funeriu s-ar fi consultat inainte de a veni cu aceasta idee si cu asociatiile de parinti, atunci si-ar fi dat la randul sau seama de aceasta realitate.

Guvernul va discuta cu asociatiile de parinti si cu profesorii in continuare, pentru a monitoriza si analiza evolutia acestui proiect. Sunt convins ca pana anul viitor, impreuna cu toti factorii interesati, vom putea lua o decizie inteleapta, care sa aiba in vedere interesul educational al elevilor. 

 

Leave a Reply