Cei cărora le pasă de ce se întâmplă în România trebuie să meargă duminică la vot

Zilele acestea s-a vorbit foarte mult de imaginea țării noastre în Europa. Mă întreb însă ce fel de imagine vom avea dacă, după ce PDL și Băsescu au insistat cu introducerea unui prag, acum când văd că nu au șanse, boicotează referendumul prin neprezentare? Din punctul meu de vedere, boicotul nu e o soluție democratică ci o găselniță a PDL și a lui Băsescu pentru a scăpa de sancțiunea românilor și pentru a fugi de votul acestora.

Românii trebuie însă să demonstreze că trăiesc într-o democrație veritabilă, iar acest lucru poate fi transmis printr-o prezență masivă la vot. Uniunea Euroepeană este îngrijorată în mod legitim, dar nu din cauza acțiunilor USL, care corespund întru totul normelor democratice, cerințelor europene și chiar pretențiilor președintelui suspendat, ci din cauza lui Traian Băsescu și a PDL care subminează esența însăși a democrației, instigând lumea la neparticipare! Este un lucru foarte grav și un atac fără precedent la adresa sistemului democratic!

Băsescu pregătește cea mai mare fraudă din ultimii 22 de ani – să îi numere de partea lui pe cei care nu vin la referendum! Cât de laș trebuie să fii să faci asta? Marea ticăloșie a lui Băsesu este aceea că el îi boicotează pe cetățenii care au așteptat atâția ani să își spună părerea despre el. Sunt boicotați cei care vor să dea un răspuns la tăierile de salarii și de pensii, la mărirea TVA și la distrugerea nivelului de trai. Cetățenii sunt boicotați, nu USL sau Guvernul Ponta, ci de Traian Băsescu și PDL. Asta e marea problemă – oamenilor li se ia dreptul să voteze. Li se spune că votul lor nu contează. Și ajungem iar ca în ianuarie, când voiau să amâne alegerile locale.

Românii vor alege duminică dacă vor să fie conduși de un om care știe doar să împroaște cu venin și să îi distrugă pe toți în calea sa, un om care știe doar să taie dar habar nu are să construiască, sau vor să devină o țară normală în Europa, o țară care are propria sa poziție. Despre asta este votul de duminică, despre un viitor constructiv față de unul plin de tăieri. Românii nu vor vota un partid, ci vor vota dacă mai vor să continue sau nu cu Traian Băsescu. La referendum nu e vorba despre Ponta sau Antonescu, ci strict despre Traian Băsescu și despre mandatul său de președinte. Este vorba despre cât de bun președinte a fost Traian Băsescu, nu despre cât de mult ne place de Victor Ponta sau Crin Antonescu. La referendum va exista o singură întrebare: Sunteți de acord cu demiterea lui Traian Băsescu? Și sunt convins că la această întrebare, marea majoritate a românilor vor spune DA!

Sper ca românii să nu se lase manipulați și să iasă Duminică la vot! Ignoranța și lipsa participării omoară democrația, nu referendumul! Cei cărora le pasă de ce se întâmplă în țara asta trebuie ca duminică să iasă la vot și să voteze așa cum le dictează conștiința.

Oamenii trebuie să știe că după 29 Iulie, după referendum, nu vine nici sfârșitul democrației în România și nici sfârșitul lumii, așa cum încearcă Băsescu și ai lui să sugereze. După ce Băsescu nu va mai fi președinte nu înseamnă că vom avea Apocalipsa. Se vor organiza alegeri democratice, iar românii își vor alege un nou președinte. Atât. 

Pentru tot ceea ce a (nu) făcut Traian Băsescu pentru români și pentru România, și pentru toate minciunile sale, el merită” mai mult decat o vilă de protocol cu piscină. El merită un vot democratic. Traian Băsescu chiar merită să fie demis de către români! 

Leave a Reply