Referendumul este cea mai importantă acţiune electorală din ultimii 22 ani

Peste mai puțin de două săptămâni, românii vor decide, prin vot, dacă îl mai vor sau nu pe Traian Băsescu. Pe 29 iulie, prin votul lor la referendum românii au ocazia să-l demită pe Băsescu din funcția de președinte. Însă nu doar atât. Au ocazia să readucă țara pe drumul său normal, un drum european, fără scandal și populisme ieftine, și să rezolve astfel blocajul politic în care ne aflăm.

Cei care în aceste zile au invocat valori democratice și principii europene trebuie să știe și să spună public că doar printr-o prezență masivă la vot se poate depăși această criză – politică și socială – generată de refuzul lui Traian Băsescu și al PDL de a accepta că românii nu îi mai vor la guvernare.

În acest moment, toate partidele sunt responsabile să găsească soluții pentru a asigura îndeplinirea pragului de 50%+1. Orice altă variantă nu va fi acceptată ca legitimă, nici în țară, nici în străinătate.

Demiterea lui Băsescu nu este lupta sa cu Victor Ponta sau Crin Antonescu, ci este lupta dintre Traian Băsescu și poporul român, care, sper eu, să-l tragă la răspundere pentru tot răul pe care l-a făcut acestei țări. Este ocazia pe care o așteptam de multă vreme.

Vă îndemn, așadar, pe toți să participați la referendumul de pe 29 iulie – cea mai importantă acţiune electorală din ultimii 22 ani – și să votați DA pentru demiterea lui Traian Băsescu. Veniți la vot pentru a face schimbarea până la capăt!

Leave a Reply