Vicepreședinte la Consiliul Județean Bihor

În urma votului de vineri a colegilor din PSD Bihor, am fost desemnat să fiu propunerea organizației pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor (CJ) în mandatul 2012-2016, funcție care, așa cum probabil că știți, revine PSD Bihor conform înțelegerii din USL și a protocolului de colaborare cu UDMR.

Decizia mea și a PSD Bihor se bazează pe trei argumente majore:

– va exista un echilibru la conducerea judeţului – practic întreaga conducere executivă (președinte – vicepreședinți) va fi alcătuită din președinții celor mai importante trei formațiuni politice din județ (PSD, PNL și UDMR). Prin prezența noastră vom asigura o așezare corectă și echitabilă a puterii în interiorul Consiliului. De asemenea, este garanția că decizia administrativă va fi susținută de cea politică și nu vor exista sincope între conducerile partidelor și conducerea executivă a CJ, așa cum au fost în ultimul mandat. Acest lucru, cred eu, va conduce și la o îmbunătățire a procesului decizional și a actului administrativ.

– în noua mea calitate, voi putea susține mai bine proiectele de dezvoltare ale primarilor noștri și îmi voi putea continua demersurile de întărire ale PSD Bihor;

– împreună cu domnul Cornel Popa vom putea determina Guvernul Ponta să aloce fonduri guvernamentale importante pentru județul Bihor.

Constituirea Consiliului Județean Bihor va avea loc sâmbătă, 30 iunie, dată după care voi demisiona din Parlament.

 

Leave a Reply