Petru Filip s-a înscris în PSD

Senatorul de Bihor, Petru Filip va activa începând de astăzi în cadrul PSD. Bihorenii îl cunosc foarte bine pe domnul Filip, nu cred că mai are nevoie de prezentări. În prezent este vicepreședinte al Senatului și va rămâne reprezentantul nostru în Biroul Permanent.

Trebuie să precizez că începutul discuţiilor pe care le-am avut cu domnul Filip privind o evantuală venire a domniei sale în PSD datează de câteva luni de zile. Negocierile politice au fost continuate ulterior de către domnul preşedinte Victor Ponta, care astăzi, iată, a și făcut anunțul oficial, spunând despre dl Filip că este un om care înseamnă mult pentru Oradea şi pentru Bihor, dar şi pentru mişcarea politică de stânga.

Explicațiile politice și personale ale gestului domniei sale le puteți găsi aici.

Vor exista, desigur, discuții privind această mișcare politică, unii îl vor contesta, alții îl vor aprecia. Din punctul meu de vedere, prin venirea domnului Filip în echipa PSD cred că ne întărim pozițiile în Senat, unde, astăzi, avem majoritatea atât în Biroul Permanent, cât și în plenul Senatului. Mai cred că domnia sa își va găsi repede locul în PSD, mai ales că are în spate o importantă carieră politică și experiență administrativă.

Cât de curând se va face și primirea sa în organizaţia judeţeană a PSD Bihor, fiindcă aici își are domiciliul. Sunt convins că va avea parte de o primire călduroasă din partea colegilor. În ceea ce privește nivelul la care va activa sau o eventuală candidatură, cred că este prematur să discutăm astăzi. Țelul nostru – al echipei PSD Bihor împreună cu dl Filip – este să câștigăm alegerile locale din luna iunie. După ce vom realiza acest obiect, avem timp să ne gândim și să pregătim așa cum trebuie și alegerile parlamentare.

Leave a Reply