Doi ani de mandat de vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor

Astăzi se împlinesc doi ani de când am fost ales vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor iar coaliția PSD-UDMR-ALDE se află la conducerea județului Bihor.

În tot acest timp, alături de colegii mei am oferit județului nostru, în primul rând, stabilitate. Ea este necesară pentru a ne putea face datoria față de bihoreni și pentru a obține rezultatele pe care ei le așteaptă de la noi. În ciuda piedicilor puse de PNL (care a încercat prin orice mijloace să ne blocheze activitatea, mergând de la contestarea în instanță a rezultatului alegerilor până la boicotarea ședințelor, nevalidarea ilegală a consilierului PSD sau refuzul de a vota bugetul Consiliului), am îndeplinit în ceea mai mare măsură promisiunile făcute bihorenilor, accelerând ritmul de dezvoltare al județului nostru. Desigur, încă nu am terminat tot ce ne-am propus și cu siguranță, este loc de mai bine.

Unii se laudă mult și fac puțin, iar ceea ce fac iese mai mereu prost și la un preț foarte scump. Noi la Consiliul Județean Bihor am avut o altă abordare și am preferat să muncim și să vorbim mai puțin. În cei doi ani am reușit câteva lucruri importante și aș dori să vă dau doar câteva exemple concludente:
– am finalizat lucrările la noul sediu al Muzeului ”Țării Crișurilor” din Oradea (am făcut în doi ani ceea ce PNL nu a reușit în 8 ani cu doi președinți de Consiliu Județean);
– am repus Aeroportul din Oradea pe harta internațională și am promovat sectorul turistic pentru a atrage cât mai mulți vizitatori în județ;
– am ajutat primăriile să continue implementarea proiectelor esențiale pentru dezvoltarea fiecărei comunități: alimentări cu apă, canalizare, modernizări drumuri, investiții în școli și grădinițe, etc.;
– am inițiat pașii necesari pentru dezvoltarea învățământului profesional de tip dual pentru ca tinerii să învețe meserii respectabile bine plătite;
– am obținut o finanțare de peste 150 milioane euro din fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea drumurilor județene.

Sunt reușite incontestabile ale acestui mandat, însă ceea ce este mai important este că avem un plan clar pentru dezvoltarea Bihorului, astfel încât peste doi ani bihorenii să poată simți că trăiesc mai bine într-un județ care se dezvoltă și progresează. Aceasta este prioritatea noastră și în jurul ei sunt construite toate acțiunile noastre.

Coaliția PSD-UDMR-ALDE a dovedit până acum că este una solidă și serioasă. Ne respectăm reciproc și știm să lucrăm în echipă pentru a ne îndeplini ceea ce am promis bihorenilor: dezvoltare și prosperitate. În următorii ani vom continua lucrurile bune pe care le-am început și ne vom concentra eforturile asupra problemelor rămase încă nerezolvate.

Eu vreau să vă mulțumesc și azi, la fel ca în fiecare zi, pentru că prin toată munca dumneavoastră faceți ca toți românii să privească spre județul Bihor cu respect.