Miniștrii Cabinetului Mihai Tudose au depus jurământul

Premierul desemnat, Mihai Tudose și cabinetul său de miniștri au primit astăzi votul de investitură al Parlamentului. 275 de deputați și senatori reuniți în ședință comună au votat în favoarea noului Cabinet, 102 de parlamentari fiind împotriva guvernului.

Felicitări ȋntregii echipe!

PSD rămâne unit și consecvent îndeplinirii programului de guvernare.

Florian Bodog va continua în fruntea Ministerului Sănătății

În ciuda problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar românesc, domnul ministru Florian Bodog a avut o activitate bună şi până acum la conducerea Ministerului Sănătăţii, ceea ce l-a recomandat pentru nominalizarea sa şi în noul Guvern.

Domnul Bodog s-a bucurat şi continuă să se bucure de susţinerea filialei PSD Bihor, a Comitetului Executiv Naţional al PSD şi a preşedintelui Liviu Dragnea. El a reuşit deja să deblocheze anumite probleme cu care se confruntă ministerul şi am convingerea că în acest al doilea mandat ministerial, românii vor simţi efectele pozitive ale muncii sale în fruntea ministerului.

ioan-mang-florian-bodog-650x435-9

Preşedinţii organizaţiilor PSD: Sorin Grindeanu și Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativa de preluare prin forță a puterii executive a statului

Toate organizațiile PSD din țară au votat o Declarație comună prin care se desolidarizează de lovitura de stat de la Palatul Victoria. Excepție fac doar două filiale, cea din Timiș, președinte Sorin Grindeanu, și cea din Caraș-Severin, pentru că nu s-a întrunit, încă, în forurile de conducere, pentru a lua o decizie, deoarece președintele Ioan Mocioalcă nu a fost in județ.
În rest, majoritatea covârșitoare a filialelor PSD condamnă categoric tentativa ilegală și neconstituțională a celor doi foști membri ai partidului, Sorin Grindeanu și Victor Ponta, de a prelua puterea executivă a statului român.

În toate aceste acțiuni ilegale, cei doi nu reprezintă Partidul Social Democrat și nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice și constituționale.

Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acțiuni ilegale, ceea ce înseamnă că cei doi acționează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor.