Contractul de comodat dintre Consiliul Județean Bihor şi Prefectură a fost aprobat

Blocat de către consilierii județeni PNL, proiectul de prelungire a contractului de comodat încheiat între Consiliul Județean Bihor şi Prefectură, care vizează găzduirea serviciilor comunitare care se ocupă de paşapoarte, respectiv de înmatriculări și permise de conducere, a fost aprobat - cu unanimitate de voturi – în şedinţa extraordinară de vineri, 28 aprilie.

Mă întreb și eu ca alții: oare ce i-a oprit până acum să facă acest lucru?
Consider că este contraproductivă această dorință a unora de a-și arăta mușchii politici cu orice preț. Mai mult, afectează interesul cetățenilor care, prin votul lor, ne-au trimis în Consiliul Județean Bihor nu să blocăm, ci să dezvoltăm județul.

Politica iresponsabilă a PNL în Consiliul Județean

Politica iresponsabilă practicată de PNL în Consiliul Județean Bihor a continuat și astăzi.

Consilierii PNL se opun – fără niciun argument – nu doar unor inițiative strict tehnice (cum ar fi inventarul bunurilor Consiliului sau prelungirea contractului de comodat pentru sediul Serviciului de eliberări pașapoarte și permise de conducere), dar votează și împotriva alocării de fonduri către localitățile conduse de primari PNL. S-a ajuns într-o situație ridicolă greu de imaginat.

Din păcate, la ordinul conducerii PNL Bihor, consilierii județeni ai acestui partid continuă circul, desconsiderând votul bihorenilor și blocând proiectele atât de necesare pentru dezvoltarea județului nostru.

Măsurile din Programul de guvernare au un impact pozitiv asupra economiei

Datele macroenomice arată impactul pozitiv al măsurilor din Programul de guvernare.

Primele 3 luni de guvernare PSD au însemnat:
– mai multe venituri la bugetul de stat
– susținerea economiei naționale prin acordarea de subvenții
– controlul deficitului bugetar
– relansarea industriei naționale
– dinamizarea comerțului
– creșterea exporturilor
– dezvoltarea sectorului serviciilor
– creșterea investițiilor străine
– creșterea numărului locurilor de muncă

Bilanțul ministrului Bodog după primele 100 zile de mandat în fruntea Ministerului Sănătății

Domnul ministru al sănătății, Florian Bodog a dovedit că are priceperea și energia necesare pentru a gestiona corect problemele sistemului sanitar și pentru a pune în aplicare măsurile din Programul de guvernare atât de așteptate de către români.

Membrii și simpatizanții PSD Bihor sunt mândri că au un coleg și un ministru eficient și orientat spre rezultate. Îi dorim mult succes și putere de muncă și pentru lunile care urmează.

Puteți găsi aici bilanțului domnului ministru.

CNI a lansat procedura de licitație pentru Sala Polivalentă din Oradea

Sala Polivalentă de 5.000 de locuri la Oradea este un proiect inițiat și susținut de PSD Bihor.
Compania Națională de Investiții, instituție aflată în subordinea Guvernului, a lansat procedura de licitație pentru realizarea acestui obiectiv.

Sunt încrezător că sub conducerea actualului Guvern PSD -ALDE, orădenii și bihorenii se vor putea bucura de evenimente și competiții sportive organizate în această sală.

Parc ştiinţific şi tehnologic la Oradea

Scrisoarea de intenție privind dezvoltarea unui parc ştiinţific şi tehnologic la Oradea de către Consiliul Județean Bihor, Parcuri Industriale Bihor și Universitatea din Oradea a fost aprobată de ADR Nord-Vest.

Primind cel mai mare punctaj, investiţia în valoare de 10 milioane de euro are șanse reale să obţină finanţarea europeană. Este un obiectiv care va contribui din plin şi în mod real la dezvoltarea municipiului Oradea, a Universităţii şi a judeţului Bihor