Valeriu Zgonea va sprijini PSD Bihor în campania pentru alegerile locale

În calitate de coordonator din partea Comitetului Executiv Național, președintele Camerei Deputaților și președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, s-a aflat în data de 25 februarie într-o vizită de lucru în județul Bihor pe tema pregătirilor pentru alegerile locale. Programul vizitei a inclus o întâlnire cu candidații la funcțiile de primari și consilieri locali din zona Beiușului și discuții privind pregătirile pentru campania electorală cu membrii Biroului Permanent Județean (BPJ) al PSD Bihor.

20160225_131258(0)

În cadrul ședinței cu membrii BPJ, liderul social-democrat a ținut să precizeze că situația din campania electorală din acest an diferă foarte mult de celelalte campanii prin prisma transformărilor care s-au produs în ultima perioadă la nivelul societății românești în sensul așteptărilor pe care alegătorii le au de la candidați și necesitatea adaptării modului de a face politică. Președintele executiv al PSD și-a exprimat convingerea că la nivelul județului Bihor se pot obține cel puțin 30 de primari și 30 la sută din voturile pentru Consiliul Județean și astfel funcția de președinte al forului județean să revină PSD. Referindu-se la acțiunile de campanie, Valeriu Zgonea a insistat pe discuțiile directe cu alegătorii, oamenii considerând acest mod de comunicare un gest de respect din partea candidaților dar și cea mai eficientă cale de a afla problemele cu care se confruntă cetățenii respectiv de a le transmite și explica oferta electorală.

Pentru a sprijini campania electorală a PSD Bihor, președintele executiv al PSD a anunțat că se afla de acum încolo mult mai timp in județ și se va implica în acțiunile care să ducă la maximizarea rezultatelor și câștigarea alegerilor.

PSD Bihor şi-a stabilit echipa de campanie pentru alegerile locale

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Bihor a analizat şi aprobat mai multe propuneri privind măsurile necesare privind pregătirea campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie. 

La primul punct al şedinţei a fost aprobată componenţa echipei judeţene de campanie, liderul judeţean al PSD Bihor, Ioan Mang asumându-şi rolul de director de campanie. Membrii BPJ au aprobat şi nominalizările pentru conducerile departamentelor din cadrul echipei de campanie, după cum urmează:

  • Departamentul planificare şi strategie: Chirilă Bujor
  • Departamentul organizare: Florian Oros
  • Departamentul comunicare și relația cu mass- media: Sorin Martin-Vereș
  • Departamentul juridic: Claudia Timofte
  • Departementul financiar: Liviu Sabău Popa
  • Purtător de cuvânt: Adelina Coste

Toate departementele urmează să fie completate cu membrii care să se implice activ în pregătirea și desfășurarea campaniei electorale astfel încât rezultatele partidului să fie maximizate iar PSD să devină principalul partid la nivel județean.

La al doilea punct al ordinii de zi au fost analizate și aprobate candidaturile pentru funcțiile de primar în comunele Derna, Olcea, Curățele și Șoimi. Președintele PSD Bihor a anunțat că în luna martie va avea loc lansarea tuturor candidaților partidului pentru cele 101 unități administrativ- teritoriale din județ, astfel încât alegătorii să aibă posibilitatea de a-i cunoaște pe candidații social-democrați. Ioan Mang și-a exprimat convingerea că toți cei care vor intra în competiția electorală sub sigla PSD sunt persoane care se bucură de încredere și recunoaștere în localitățile unde vor candida și pleacă cu prima șansă de a demonstra că sunt capabili să asigure bunăstarea comunităților și implicit a cetățenilor.

Tot în cadrul măsurilor organizatorice, BPJ a aprobat numirea interimară a doi președinți de organizații locale. La Sânmartin, Cristian Laza va prelua conducerea interimară a organizației, iar la Abram s-a aprobat interimatul lui Doru Fărcaș la conducerea organizației din Abram, cele două persoane avizate ca și președinți interimari sunt totodată candidații PSD pentru funcțiile de primar în respectivele localități.

Consiliul Judetean Bihor continua distribuirea discretionara a bugetului

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Bihor am evidențiat câteva aspecte.
În mod inexplicabil, conducerea Consiliului nu a protestat la București față de suma foarte mică alocată județului nostru, așa cum a făcut anul trecut pe vremea Guvernului Ponta când chiar s-au primit mai mulți bani decât astăzi.

Repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale și a cotelor defalcate din impozitul pe venit s-a făcut din nou prin excluderea Opoziției. 27% dintre primăriile județului – toate conduse de primari PSD – au primit doar 5% din suma totală.

Sunt profund dezamăgit că se continuă astfel politica PNL, începută din 2008, de a ”pedepsi” locuitorii comunelor conduse de primarii partidului aflat în Opoziție. Din păcate, așa înțelege dezvoltarea județului actuala conducere PNL a Consiliului. Sper ca această practică cinică și nedemocratică să ia sfârșit după alegerile locale din acest an, odată cu instalarea noii conduceri a Consiliului, din care și PSD va face parte.

30 la sută din mandatele de consilieri județeni

În data de 5 februarie 2016 s-a desfășurat ședința lunară a Biroului Permanent Județean (BPJ) al PSD Bihor.

La primul punct de pe ordinea de zi au fost validate noi candidaturi pentru funcțiile de primari în județ precum și propunerea PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. În urma votului membrilor BPJ, PSD va susține candidatura liderului Ioan Mang pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor. Potrivit legislației actuale alegerea președintelui se va face din rândul consilierilor județeni. Pentru a-și atinge acest obiectiv PSD Bihor și-a propus ca la alegerile din 5 iunie să obțină cel puțin 30 la sută din mandatele de consilieri județeni precum și 27 la sută la Consiliul local Oradea. Pentru obținerea funcției de președinte al Consiliului Județean, PSD va demara negocieri cu forțele politice ce vor obține mandate în viitorul for județean astfel încât să se pună capăt “dictaturii” liberale.

BPJ PSD Bihor 22012016

La cel de-al doilea punct al ședinței au fost desemnați membrii din partea PSD Bihor ce vor face parte din Consiliul Național al partidului. Conform statutului, din Consiliul Național vor face parte președintele PSD Bihor Ioan Mang, europarlamentarul Emilian Pavel, senatorul Florian Bodog, deputații Sonia Drăghici, Ioan Sorin Roman și Bogdan Gheorghe precum și primarii Sarca Sorin (Borod), Tulvan Fănel (Criștioru de Jos) și Herman Gavril (Sîrbi|).

La punctul “Diverse” au fost analizate mai multe aspecte organizatorice precum și analiza pregătirilor la nivelul organizațiilor locale pentru alegerile locale.