Biroul Permanent Județean al PSD Bihor a validat 83 de candidați pentru funcțiile de primari

Vineri, 22 ianuarie a avut loc prima ședință din 2016 a Biroului Permanent Județean (BPJ) al PSD Bihor. Președintele organizației județene, Ioan Mang, a anunțat că 2016 este anul ce va fi marcat de cele două scrutinuri cu miză importantă pentru partid, alegerile locale și parlamentare, ceea ce impune mobilizarea tuturor forțelor de care dispune PSD la nivel județean pentru ca rezultatele să fie peste cele din 2012, solicitând membrilor din BPJ să transmită în teritoriu mesajul său la unitate și implicare.

Președintele executiv al PSD Bihor, europarlamentarul Emilian Pavel, a prezentat principalele probleme dezbătute în ședința Comitetului Executiv Național desfășurată recent la Piatra Neamț, atragerea tinerilor și unor lideri de opinie din rândul societății civile fiind apreciată ca un element menit să maximizeze șansele de câștig ale partidului în alegerile locale.

BPJ PSD Bihor 22012016

Principalul punct de pe ordinea de zi l-a constituit analiza și validarea candidaților pentru funcțiile de primar la alegerile locale din acest an. Potrivit datelor prezentate de președintele Ioan Mang, au fost stabilite candidaturile de primari pentru 83 din cele 101 unități administrativ- teritoriale din județul Bihor. În celelalte 18 localități rămase, printre care și municipiul Oradea, candidaturile se vor stabili în următoarea perioadă, deciziile urmând să fie luate astfel încât să fie aleși candidații cu cele mai mari șanse de a câștiga cursa electorală. După trecerea în revistă a tuturor candidaturilor rămase definitive, președintele social-democrat a supus la vot propunerile, acestea fiind aprobate în unanimitate.

În vederea pregătirii campaniei electorale pentru alegerile locale, în perioada 29- 31 ianuarie va avea loc o acțiune în Băile Felix la care vor fi invitați toți candidații de primari în județ ai PSD Bihor.