Oradea şi Bihorul sunt sprijinite de către Guvernul Ponta

Aș vrea să punem capăt, odată pentru totdeauna, minciunilor vehiculate de cei din PNL și PDL, cum că PSD Bihor și Guvernul României condus de Victor Ponta nu ar fi făcut nimic pentru județul Bihor.
Pentru aceasta, aș dori să vă prezint situația obiectivelor de investiții finanțate de către Guvernul condus de Victor Ponta, în anul 2014, în județul Bihor:
  • 145 obiective finanțate în Bihor prin Programul Național de Dezvoltare Locală
  • beneficiari în 78 de unități administrativ teritoriale (inclusiv municipiul Oradea) + Consiliul Județean Bihor; adică aproape 80% din localitățile Bihorului au beneficiat de aceste fonduri. Dacă ar fi să adunăm locuitorii din aceste UAT, ne apropiem foarte mult de 100%, adică, sub o formă sau alta, toți locuitorii județului sunt beneficiarii acestor modernizări și dezvoltări
  • Între cele 78 de primării se regăsesc primari de la toate formațiunile politice reprezentative: PSD, UDMR, PNL, PDL, chiar și așa-ziși primari independenți. Deci nu putem fi acuzați că am fi direcționat banii strict pe criterii politice. Cine spune asta, spune un mare neadevăr.
  • Totalul alocațiilor de la bugetul de stat pentru județul Bihor în anul 2014 a fost de 53.203.495 lei, adică peste 12 milioane euro!
  • Obiective finanțate: alimentări cu apă, rețele de canalizare, stații de epurare, modernizare străzi și drumuri comunale, centru medical, grădiniță, drumuri județene
  • Programul Operațional Regional în județul Bihor – prin care se finanțează obiective de investiții mari. (inclusiv de la Guvernul României, finanțare fără care proiectele nu ar fi putut fi demarate): 39 de proiecte în valoare de aproximativ 580 milioane lei, adică 129 milioane euro. Beneficiarii acestor proiecte sunt, în primul rând, municipiul Oradea cu 24 de proiecte în valoare de 386 milioane lei și Consiliul Județean Bihor cu 4 proiecte în valoare de aproape 163 milioane lei. Alte localități care benficiază de astfel de proiecte: municipiul Marghita, Beiuș, orașul Aleșd, comunele Borod, Buntești și Cărpinet.
Sumele încasate de municipiul Oradea direct de la bugetul de stat între anii 2012 și 2014: 41 milioane lei pentru reabilitarea termică a blocurilor, investiții în spitale, extinderea alimentării cu apă și canalizare, modernizare Grădina Zoologică, Centrul de cazare Dignitas și Candeo, sprijinirea construirii de locuințe – Prima Casă.
Eu sper că prin ceea ce v-am prezentat am fost suficient de convingător și vom termina, în sfârșit, această discuție sterilă despre cine face și cine nu face ceva pentru Oradea și județul Bihor. Sunt optimist că oamenii înțeleg că, indiferent de cât de mult s-ar lăuda cei din PNL și PDL și cât ne-ar critica din rațiuni electorale, nimic nu se poate face de unul singur și dacă nu există conlucrare și colaborare, nici lucrurile nu pot merge înainte în ritmul dorit de noi, toți.

Călin Popescu Tăriceanu la Oradea

Domnul Călin Popescu Tăriceanu se va afla mâine la Oradea pentru a susține candidatura domnului Victor Ponta la funcția de președinte al României. Invit pe această cale toți simpatizanții domniei sale la o întâlnire electorală organizată la sala Filarmonicii (ora 15) din municipiul nostru. De asemenea, de la ora 17, îi aștept pe toți primarii din județul Bihor care îl apreciază pe domnul Tăriceanu și care au fost sprijiniți în proiectele lor de dezvoltare locală pe vremea când acesta a condus Guvernul României.

10801488_841650845874804_6608808064215305326_n

Rezultate alegeri prezidențiale – turul I

Cu peste 82.000 de voturi (32,24%) obținute la nivel județului Bihor, PSD Bihor a reușit un scor foarte bun, reușind să depășim target-ul anunțat și asumat (30%). Suntem cea mai puternică formațiune politică în acest moment în Bihor. Avem cu 10 procente mai multe voturi decât în alegerile prezidențiale din 2009, în timp ce adversarii noștri, PDL și PNL au împreună cu 10% mai puțin decât în urmă cu 5 ani.

Victor Ponta a reușit să câștige în toate comunele conduse de primari PSD, dar mai mult decât atât, și în localități cu primari de la ACL (Ștei, Ceica, Roșia, Răbăgani, Tulca, Brusturi, etc.). De altfel, potrivit unui clasament intern al partidului, PSD Bihor se află pe locul 3 în regiunea Transilvania.

Le mulțumesc și pe această cale tuturor celor duminică au mers la vot și, în special, celor care l-au votat pe Victor Ponta. Orădenii și Bihorenii au dovedit prin votul lor că vor un altfel de președinte, un președinte care să unească oamenii și energiile, care, după 10 ani de dezbinare, să aducă liniște și unitate pentru un singur țel: România tuturor!

Puteți urmări mai jos conferința de presă în care am făcut analiza primului tur al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie 2014.

2 noiembrie – Ziua votului – Alegeri prezidențiale (tur 1)

Astăzi am votat VICTOR PONTA cu gândul că vom avea un cu totul altfel de preşedinte decât în ultimii zece ani, cu gândul la un preşedinte care să ne unească, un preşedinte pentru care există o singură Românie, în care toţi să fim trataţi egal. Am votat pentru un preşedinte care să ne reprezinte cu bine în exterior, să ne aducă prosperitate şi liniştea de care avem nevoie. Cred că dezbinarea din ultimii 10 ani trebuie să înceteze.

zv_2