USL Bihor – dialog permanent pentru dezvoltarea intregului judet

Joi 17 Octombrie, la sediul PSD Bihor, a avut loc intalnirea pe care am solicitat-o saptamana trecuta partenerilor nostri din cadrul ACD Bihor (PNL-PC). A fost o intalnire necesara, pentru ca nu am mai discutat de multa vreme in aceasta formula, o intalnire deschisa si constructiva, ale carei rezultate sper sa se vada cat mai curand.

Dincolo de discutiile privind unele decizii administrative, pe care le am zilnic cu domnul Cornel Popa, am decis impreuna ca este bine si util sa avem si un dialog politic permanent, intr-o formula extinsa, din care sa rezulte asumarea si realizarea unor prioritati de maxima importanta pentru intregul judet. Astfel, aceste consultari vor capata de acum o frecventa lunara.

De ce consider eu ca sunt importante aceste intalniri…

In opinia mea, deciziile politice majore – iar cele cu privire la modul in care trebuie sa se dezvolte judetul nostru sunt, cu siguranta, decizii politice majore – se iau prin dialog, prin consens si printr-o sustinere larga, care sa permita punerea lor in practica si sa ajute, in mod imediat si concret, la imbunatatirea vietilor tuturor bihorenilor!

Intr-adevar, deciziile administrative care vor fi luate in urma stabilirii prioritatilor pe termen mediu si lung ale Bihorului, nu vor necesita astfel de consultari politice. Dar, inainte de orice, eu cred ca viitorul a peste 500.000 de oameni nu poate si nu trebuie sa fie stabilit dintr-un singur birou. Oricat de tentanta ar putea sa para pentru cineva o asemenea abordare, noi consideram ca ea nu este una benefica pentru oameni.

Nevoia de lideri, precum si urgenta unor masuri imediate in folosul oamenilor exista, este reala si legitima. In acelasi timp insa, o comunitate atat de mare ca si a noastra, a bihorenilor, nu poate sa se dezvolte cu mai multe viteze. Nu trebuie sa ajungem in situatia ca unii sa ii traga pe ceilalti dupa ei. Sau, eventual, ca o parte a judetului nostru sa se uite oarecum de sus si superior la cealalta parte. Suntem toti bihoreni, dorim toti ca judetul nostru nu doar sa ramana in frunte, dar sa se dezvolte si mai mult, in acelasi fel in care dorim ca toti locuitorii acestui judet sa poate simti beneficiile dezvoltarii pe care o vom realiza.

De aceea eu si colegii mei consideram ca dezvoltarea trebuie sa fie sustinuta si de la baza, in paralel cu sprijinul acordat celor care, din multe motive si prin contributia multor oameni, au ajuns la un nivel de dezvoltare mai avansat. Si aici vreau sa fiu clar: toti ne dorim si incurajam performanta. Fara exceptie. Cei care pot, trebuie ajutati sa faca tot ce isi propun. Dar cei care, tot din multe motive, nu pot, nu vor trebui niciodata lasati in spate! Daca, din nefericire, s-ar intampla asa, am ajunge in situatia in care jumatate dintre oameni traiesc intr-o oaza, iar cealalata jumatate este condamnata si obligata sa traiasca in desertul arid care o va inconjura.

Pericolul cresterii discrepanatelor intre diversele zone ale judetului este unul real iar munca pentru prevenirea materializarii acestui pericol nu trebuie sa genereze frustrari. Bihorul nu va fi niciodata in concurenta cu el insusi! Niciodata! Bihorul insa, trebuie sa ramana, daca vrea sa reuseasca ceea ce isi propune, un judet al solidaritatii, al coeziunii, al echilibrului si al dialogului eficient si direct!

Acestea sunt valori in care cred si pe care doresc sa le sustin in cadrul viitoarelor intalniri lunare ale USL Bihor. Este optiunea mea strategica pentru intarirea si dezvoltarea comunitatii noastre, a judetului nostru ca si entitate administrativa si va avea ca rezultat o crestere compacta – si nu zone care alearga, cu viteze diferite, in directii eventual opuse.

Sunt sigur ca toti partenerii nostri inteleg beneficiile acestui gen de abordare, in acelasi fel in care sunt convins ca oamenii vor sa ne vada muncind si realizand ceva pentru bine lor, impreuna.

Organizatia pensionarilor social democrati Bihor isi alege azi conducerea

Astazi, de la ora 16, in sala “Traian Mosoiu” a Primariei Municipiului Oradea, voi participa la Conferinta de alegeri a Organizatiei pensionarilor social democrati Bihor.

Cei peste 150 de delegati prezenti la Conferinta vor alege noua conducere a organizatiei: Presedintele, Vicepresedintii, Secretarul, precum si Comitetul Executiv al OPSD Bihor.

Tot azi vor fi alesi si cei 6 delegati care vor reprezenta seniorii PSD Bihor la Conferinta Nationala care va avea loc la Sibiu, in data de 2 Noiembrie.

OPSD reprezinta una dintre structurile cele mai active din cadrul PSD Bihor si doresc sa le multumesc si cu aceasta ocazie pentru munca depusa. De asemenea, inca de pe acum, le urez mult succes colegilor care vor fi azi alesi sau realesi in cadrul conducerii OPSD Bihor!

Întâlnire de lucru pentru buna funcţionare a USL Bihor

În virtutea relaţiilor de colegialitate şi bună colaborare dintre noi, în conformitate cu prevederile Protocolului USL, am propus colegilor din PNL şi PC organizarea unei întâlniri de lucru a USL Bihor, joi 17 octombrie la sediul PSD Bihor. Consider că această întâlnire este binevenită având în vedere că de la ultima astfel de şedinţă a trecut mai bine de un an de zile.

Cu această ocazie aş dori să abordăm mai multe subiecte deosebit importante pentru buna funcţionare a USL Bihor, pentru respectarea angajamentelor asumate în faţa bihorenilor şi pentru pregătirea anului electoral care urmează. Nu în ultimul rând, un subiect de maximă importanţă îl reprezintă şi clarificarea situaţiei delegării atribuţiilor în cadrul Consiliului Judeţean Bihor, discuţie care poate contribui în mod decisiv la îndeplinirea obiectivelor asumate de USL Bihor.  În ceea ce priveşte această ultimă problemă, până acum am avut răbdare şi am tot aşteptat. Se pare însă că la Consiliul Judeţean Bihor încă nu a fost timpul necesar împărţirii atribuţiilor. Personal sunt de părere, că un singur om, oricum l-ar chema, nu poate face totul de unul singur. Şi nu cred că e normal ceea ce se întâmplă. Tocmai de aceea am iniţiat şi această întâlnire: pentru a intra în normalitate. Cred că în echipă se pot realiza mult mai multe şi putem obţine rezultate mult mai bune, atât în plan politic, cât şi administrativ.