PSD Bihor serbeaza Ziua internationala a copilului in parcul 22 Decembrie din Oradea

Sambata 1 Iunie, incepand cu ora 10, voi fi prezent in parcul 22 Decembrie din Oradea unde, impreuna de colegii mei din PSD Bihor, am pregatit – cu ocazia Zilei internationale a copilului – o multime de concursuri, momente artistice si numeroase premii destinate celor mici. Sunt asteptati sa participe peste 200 de copii, insotiti de parinti si bunici.

Astfel, intre orele 10 si 12 se vor desfasura competitii sportive si concursuri surpriza, iar dupa ora 12, cand va avea loc festivitatea de premiere (pentru care sunt pregatite peste 200 de premii), copiii de la scolile si gradinitele invitate vor prezenta un program artistic de dansuri si cantece.

Au fost invitati copii din Oradea de la scolile Ioan Slavici, Onisifor Ghibu, Dimitrie Cantemir, Nicolae Balcescu si de la Liceul Sportiv, precum si cei de la Gradinita “Trei ursuleti” si de la Gradinita nr. 20.

De asemenea, doi clowni vor intretine in permanenta atmosfera si vor oferi tuturor copiilor prezenti in parc o multime de premii si de cadouri (baloane, mingi, carioci s.a.) precum si bomboane, suc si apa.

Ii asteptam pe toti cei mici, insotiti de parintii si bunicii lor, sa participe la aceasta serbare a sperantei, a bucuriei si a copilariei.

USL este o constructie mult prea importanta ca sa se rupa din cauza actiunilor vreunui parlamentar

In legatura cu ceea ce s-a intamplat in ultimele zile pe scena politica si tensiunile aparute in USL, as dori sa punctez si eu cateva aspecte. Precizez de la inceput ca nu mi-am propus sa inchid gura nimanui, asa cum incearca unele medii sa ma acuze. Am insa convingerea ca nu i se poate tolera nimanui, mai ales unui parlamentar al puterii, sa aiba un comportament ca şi cum ar fi in opozitie. Si nici sa se comporte intr-un fel la Bucuresti si in alt fel in colegiu, doar pentru “a da bine”, ori intr-o parte ori in cealalta!

Ca parlamentar al puterii ai toate parghiile la indemana: poti sa iti sustii punctul de vedere in grupul parlamentar, poti discuta direct cu ministrul. Daca colegii de partid si de grup iti sustin punctul de vedere, poti aduce schimbari proiectelor si initiativelor, daca nu, trebuie sa te supui deciziei luate de partidul sau de alianta din care faci parte. Sa vorbesti si sa votezi impotriva propriului guvern, mai mult, sa incerci sa formezi o alta majoritate, atunci cand interesul tau particular intra in coliziune cu cel al partidului, mi se pare de neacceptat. Daca nu esti de acord cu pozitia hotarata la nivelul USL, ai libertatea sa pleci, asa cum si la alegeri ai libertatea de a candida independent si nu sustinut de un partid sau de o alianta.

USL nu poate avea probleme din cauza declaratiilor unor parlamentari care isi urmaresc propria agenda. Problema este una de principiu: Acordul USL trebuie respectat, indiferent de nume! Guvernarea nu poate fi pusa in pericol de cativa oameni care nu stiu ce inseamna disciplina de partid. USL este o constructie mult prea importanta pentru Romania ca sa se rupa din cauza actiunilor vreunui senator sau deputat. Nu declaratiile rebele ale unora sau altora, ci faptul ca s-a pus in pericol actuala majoritate guvernamentala si s-au nesocotit deciziile USL duce la aparitia tensiunilor. Nu m-am gandit la momentul formarii USL ca vom fi pusi intr-un asemenea pericol de cineva din interiorul aliantei, dar iata ca s-a intamplat si acest lucru, odata ajunsi la guvernare. Sper ca evenimentele recente sa reprezinte o piatra de hotar, iar de acum incolo sa nu mai fie permis absolut nimanui sa puna Uniunea intr-un asemenea pericol.

Romania ar avea prea mult de suferit ca urmare a unei crize politice declansate de ruperea USL. Avem o serie de proiecte extrem de importante pentru tara si judet, decizii grele de luat, si trebuie sa stim ca putem conta pe solidaritatea partenerilor nostri. Unii colegi de Alianta ne suspecteaza pe noi, cei din PSD, ca am dori ruperea USL. Dupa cum se vede, insa, lucrurile stau exact pe dos: nu PSD a atacat Guvernul si USL, nu noi ne facem imagine criticand guvernarea. Mai degraba vedem ca actiunile si declaratiile unor colegi din PNL sunt de natura sa afecteze functionarea Aliantei si actul de guvernare pentru care am primit votul si girul romanilor. Nu as dori sa se repete istoria Aliantei Dreptate si Adevar, insa parca am un deja vu… In continuare, astept de la colegii liberali mai multa solidaritate si o atitudine mai transanta fata de respectarea disciplinei de partid.

Echipa aleasă de Consiliul Județean al PSD Bihor

Vineri, 10 mai a avut loc prima ședință a noului Consiliului Județean al PSD Bihor, ales de Conferința Județeană a organizației. Cei 122 de membri prezenți (din 151) au ales următoarea echipă de conducere a organizației:

- președinte executiv: Mureșan Ovidiu (președinte PSD Oradea)

- vicepreședinți: Bogdan Gheorghe (deputat), Boiț Nicolae (președinte PSD Salonta), Butișcă Valentina (consilier județean), Chipea Floare (sociolog), Chirilă Bujor (primar Țețchea), Copil Ovidiu (consilier județean), Dăescu Ovidiu (comisar șef Garda de Mediu), Derșidan Dan (consilier județean), Drăghici Sonia (deputat), Duță Cristina (PSD Săcueni), Fărăianu George (director adjunct Clubul Sportiv Crișul Oradea), Gherman Dumitru (responsabil zona Bratca-Borod), Lupău Gheroghiță (președinte PSD Marghita), Mintaș Ioan (președinte CLIMM), Ștefanică Adrian (primar Remetea), Tulvan Fănel (primar Criștioru de Jos), Vid Gheroghe (primar Căpâlna).

- secretar executiv: Tiron Ana-Maria

- trezorier: Ianceu Ioan

Consiliul Județean al PSD Bihor

Mâine, 10 mai, de la ora 17, în Sala Mare a Primăriei municipiului Oradea va avea loc ședința Consiliului Județean al PSD Bihor. Cu această ocazie, Consiliul ales de către Conferința Județeană din 5 aprilie va stabili echipa de conducere a organizației noastre. Vor fi aleși cei 17 vicepreședinți, secretarul și trezorierul PSD Bihor.