Acțiunile lor mint mai tare decât vorbele lor

Este prima și ultima oară în această campanie electorală când mă voi referi la ce fac sau ce spun adversarii noștri din PDL, vopsiți acum în ARD. Mă simt însă nevoit să iau poziție față de ipocrizia și demagogia unora sau altora, care pozează în marii apărători ai democrației.

Practic, prin discursul promovat, PDL a ajuns un al doilea PPDD: spun orice doar-doar vor reuși să păcălească încă odată oamenii să-i mai voteze! Au ajuns până acolo încât își reneagă propriul trecut, propria siglă și culoare a partidului! Mă întreb, unde mai sunt astăzi marii revoluționari portocalii din 2008?

Candidații USL din Oradea și județul Bihor sunt acuzați că am fi clonele domnului primar Ilie Bolojan sau ale domnului președinte Cornel Popa. În primul și primul rând: nu sunt clone, ci sunt o echipă! O ECHIPĂ puternică, formată din oameni puternici și devotați, care au dovedit – prin tot ceea ce au realizat până acum – că pot ajuta orașul și orădenii.

Pe de altă parte, cred că e mult mai onorabil să te asemeni cu Ilie Bolojan sau Cornel Popa, decât să fii clona lui Vasile Blaga, Emil Boc sau Sorin Blejnar! Domnii Bolojan și Popa sunt oameni care reprezintă ceva pentru oraș și județ, lideri care au muncit și au ajutat dezvoltarea comunității, pe când Blaga, Boc sau Blejnar au ajuns simboluri ale incompetenței, furtului și minciunii. Cei care fac azi tot felul comparații și etichetări ar face mai bine să se abțină, pentru că dacă ne apucăm și noi să-i comparăm și să-i etichetăm, nu cred că vor putea ieși foarte bine!

Nimeni nu uită cât de mult rău au făcut aceste personaje care au guvernat România până acum jumătate de an! Niciunul nu este picat din cer, niciunul nu poate poza acum în Salvatorul Patriei! Din păcate pentru români și România, liderii PDL au dovedit nu prin vorbe, ci prin fapte cât mult rău pot să facă! Guvernarea lor incompetentă stă dovadă. Au dovedit prin fapte, cu vârf și îndesat, de ce sunt în stare sau mai bine zis nu sunt în stare! În 4 ani au făcut atâta rău, încât noi cei din USL nu reușim să reparăm în 6 luni stricăciunile și furăciunile lor! Așa că, din punctul meu de vedere, acțiunile lor mint mai tare decât vorbele lor de la conferințe de presă!

Culmea tupeului, ni se vorbește azi despre cum repornesc ei inima României! Ceea ce uită să ne spună este că chiar ei au adus țara asta în stop cardiac! Cred că s-a depășit o anumită limită, și de aceea am considerat necesară această intervenție. Nu voi intra nici eu și niciunul dintre colegii mei în polemici sterile și fără fond, însă anumite lucruri trebuie spuse și clarificate!

 

Până la urmă, situația, din punctul nostru de vedere, stă astfel: PDL-ARD este în situația unor șoferi care au dus o mașină direct în șanț! Ceea ce e tragic e că mașina despre care vorbim este România, iar în ea ne aflam cu toții. Iar acum, când USL s-a urcat la volan și încearcă să scoată mașina din șanț, tot ei, PDL-ul, cei care ne-au dus acolo, strigă la noi și ne dau lecții de condus. Este inacceptabil!

Cred că orădenii sunt sătui de false dezbateri și demagogie ieftină, precum cele încercate de PDL-ARD. Ei au nevoie, în schimb, de continuarea lucrurilor bune inițiate de actuala administrație USL și de noi proiecte care să primească susținerea Guvernului USL! Pentru asta le cerem votul în aceste alegeri parlamentare! Pentru asta ne angajăm, cu toții, față de orădeni și de bihoreni!