Boc si Legea unitara a pensiilor

Tocmai s-a terminat, in plenul senatului, discursul lui Emil Boc despre Legea unitara a pensiilor. Cum, pe parcusrul expunerii facute premierul s-a contrazis in majoritatea problemelor, merita sa vedem cateva din afirmatiile de azi ale sefului guvernului Boc IV.

La inceputul pledoariei, primul ministru ne spune ca Legea este necesara deoarece sistemul de pensii, asa cum functioneaza el azi, va intra in colaps din lipsa de bani. Actuala lege a pensiilor, spunea domnul Boc, face ca, anual, guvernul  sa fie nevoit sa contribuie cu sume importante din bugetul statului pentru a plati pensiile. Putem trage deci o prima concluzie: Legea noua a pensiilor este impusa de lipsa de fonduri pentru pensii.

Cateva minute mai tarziu, acelasi Emil Boc ne spunea ca aceasta lege nu are ca efect scaderea pensiilor, ba dimpotriva spune primul ministru, pensiile, dupa aplicarea Legii unitare a pensiilor, vor creste. Ca urmare, a doua concluzie pe care o desprindem din discursul domnului Boc este ca, prin cresterea pensiilor, aceasta lege va avea ca efect cresterea cheltuielilor cu pensiile! Adica sistemul va intra, conform primei afirmatii a lui Emil Boc, si mai repede in colaps!

Ce ne mai spune primul ministru? Ca trebuie eliminate pensiile mari si nesimtite, ca nu este normal ca unul sa aibe pensie mica si altul sa beneficieze de pensie mare! Apoi, cateva fraze mai tarziu, ne spune acelasi Emil Boc ca cine are salariu mare va avea si pensie mare! Ce sa mai crezi?

Ne mai spune apoi Emil Boc ca fiecare este liber in viata sa isi aleaga profesia, si deci stie ce sarcini, ce salar si ce pensie va avea! Da, asa au stiut si cadrele militare atunci cand si-au ales una din cele mai grele profesii: stiau ca vor fi mutati in diverse localitati in timpul carierei, ca vor participa la actiuni militare, la santierele de constructii cele mai dificile, stiau ca vor avea un salar bun si o pensie buna, care sa recompenseze greutatile carierei militare. Ce nu stiau insa cadrele militare? Nu stiau ca in 2010, tara va fi guvernata de o echipa condusa de Emil Boc, guvern care va da o lege prin care ce stiau atunci cand si-au ales profesia sa nu mai fie valabil, adica pensia asteptata de ei se calculeaza altfel si va fi mai mica decat se asteptau ei!

O ultima concluzie: discursul de azi al lui Emil Boc, din senatul Romaniei, a fost un exemplu de discurs populist care arata si incapacitatea acestui guvern!

Decat o Lege a pensiilor, impusa de lipsa de fonduri pentru a plati pensiile, era mult mai utila o lege sau un pachet de legi care sa determine cresterea numarului de locuri de munca si ca urmare cresterea numarului celor care contribuie la fondul de pensii! 

Domnilor guvernanti trebuie sa le spunem ca numai rezolvand cauza, rezolvam si efectul!