De Florii, La Multi Ani!

Ne apropiem tot mai mult de Sfanta Sarbatoare a Pastelui. Dar, asa cum stim, cu o saptamana inainte de cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, celebram Sfintele Florii. Urmeaza acum Saptamana Patimilor. Va indemn sa fim mai buni, mai ingaduitori cu cei din jurul nostru si sa primim cu sufletul curatit prin Tainele Spovedaniei si Impartasaniei Lumina Sfanta a Invierii Domnului Nostru Iisus Hristos.

 

Aceasta sarbatoare semnifica intrarea Mantuitorului in Ierusalim calare pe manzul asinei, intampinat de oameni cu ramuri de finic si flori, in duminica Floriilor.

 

Astazi, la zi de mare praznic, va doresc tuturor celor botezati cu nume de flori sanatate, bucurie in inimi, pace in suflet, armonie in familie si cu toti cei ce va inconjoara!

 

8 martie – ziua mamei, ziua tuturor femeilor

Pentru ca primavara are parfum de femeie…

 

Martie este luna FEMEII. Luna in care avem de oferit celor pe care le indragim: fericire, bucurie, zambete, flori, martisoare si alte diverse atentii.

 

In trecut, ziua de 8 martie era cunoscuta ca fiind ziua mamei. Mama este cea mai pretioasa fiinta de pe Pamant. Ea este cea care ne-a dat viata, cea care ne-a urmat primii pasi, iar primul cuvant pe care il rostim este „mama”.

 

In prezent, in fiecare an, de 8 martie, mame si femei din intreaga lume sunt celebrate si intreaga atentie este indreptata exclusiv catre ele.

 

Ziua Internationala a Femeii a fost inclusa in sarbatorile culturale din numeroase tari. Conform istoriei, in anul 1977, Adunarea Generala a ONU a proclamat, printr-o rezolutie, Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pace Internationala. O sarbatoare a femeilor, recunoscuta international, dar fara a se preciza o zi anume a fost hotarata inca din anul 1910, de Internationala Socialista reunita la Copenhaga. Dupa primul razboi mondial, Adunarea Generala a ONU a fixat data de 8 martie ca fiind ziua internationala a femeii, astfel ca femeile au inceput, din nou, sa demonstreze pentru drepturi egale si dreptul de vot al femeilor. Urmatorul pas in instituirea unei zile a femeii l-a constituit proclamarea, in 1975, de catre ONU, a Anului International al Femeilor si declararea perioadei 1976-1985 ca deceniu ONU pentru conditia femeii.

 

Insa mai mult decat tot ceea ce inseamna istorie si obiceiuri dedicate acestei zile sta, in fapt, ideea pe care am expus-o si in postul dedicat zilei de 1 martie, si pe care o repet si acum: am convingerea ca nu exista vreo zi speciala in care ELE trebuie sa fie pretuite la adevarata lor valoare. Fiecare zi a existentei lor ar trebui sa fie serbata ca si cum ar fi 8 martie.

 

Femeile sunt asemeni florilor. Ele au nevoie de grija tot timpul. Trebuie sa le oferim intreaga noastra dragoste si atentie. Ele sunt mamele, bunicile, sotiile, surorile sau prietenele noastre. ELE trebuie sa fie constiente de intreaga noastra pretuire, sa fie convinsa ca ele sunt cele mai importante pentru noi si in celelalte zile din an! In fond, ce am mai fi noi fara ELE?

 

In final, nu imi mai ramane decat sa va urez, tuturor femeilor, un sincer LA MULTI ANI, multa fericire si sanatate, si un 8 martie plin de caldura, cat mai frumos si plin de realizari.

 

La Multi Ani de 1 martie!

Din nou, primavara isi face simtita prezenta printre noi. Parca totul revina la viata si, mai mult decat oricand, ne umplem de energie si suntem dornici de a intreprinde cat mai multe activitati.

 

Este 1 martie. Sosirea primaverii a fost marcata, an de an, de aparitia ghioceilor, a martisoarelor si pret de multe zile, FEMEIA devine centrul atentiei noastre. Desi consider ca nu ar trebui sa existe o singura zi speciala in care noi sa le aratam sotiei, mamei, fiicelor, surorilor, sau colegelor aprecierea si dragostea noastra. Ele trebuie sa afle, zi de zi, cat de mult le pretuim.

 

Astazi, in zi de martisor, doamnelor si domnisoarelor, va doresc sa va bucurati din plin de sanatate, fericire si iubire, impliniri nenumarate, si fie ca primavara sa va aduca in fiecare zi cate un zambet pe chipurile dumneavoastra.

 

Se spune ca vremea zilei de 1 martie va prevesti intreaga primavara. Iar cum soarele a rasarit si azi, am convingerea ca va fi cu adevarat un anotimp placut. Nu imi mai ramane asadar decat sa sper ca va veti bucura de tot ceea este mai bun.

 

In final, va doresc sa aveti parte de o primavara minunata si LA MULTI ANI de 1 martie!