BAC 2014: felicitări organizatorilor şi absolvenţilor care au promovat examenul

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din acest an a fost de 59,25% (înainte de soluţionarea contestaţiilor), cu peste patru procente mai mare decât anul trecut (54,4%). În judeţul Bihor, 57,85% dintre candidaţi au reuşit să promoveze examenul.

bac-30895100

Aş dori să felicit pe această cale conducerea Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Şcolar, precum şi toţi dascălii pentru efortul şi munca depusă. Examenul din acest an a fost bine organizat şi s-a desfăşurat fără probleme. Nu au existat incidente majore, nu a fost scandal, nu au fost disfunctionalităţi ca în alţi ani. A fost un Bacalaureat corect şi riguros. Subiectele au avut un grad de dificultate mediu, în raport cu programa şi cu competenţele vizate. Ele au fost bine formulate, echilibrate şi accesibile pentru orice elev care s-a pregătit pentru acest examen.

Felicitări, de asemenea, tuturor absolvenţilor de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat, iar celor care nu au reuşit în această sesiune vreau să le transmit să aibă încredere în forţele proprii şi să înveţe mai mult pentru următoarele sesiuni.