Articolul din Codul penal privind abuzul în serviciu a fost dezincriminat tacit

Articolul din Codul penal privind abuzul în serviciu a fost dezincriminat tacit întrucât Guvernul Cioloș nu a îndreptat în 45 de zile articolul, conform deciziei obligatorii a Curții Constituționale nr. 405/2016.
Curtea de Apel Alba Iulia a decis pe 9 februarie 2017 că articolul 297 din Codul penal a fost dezincriminat și a încetat condamnarea unui inculpat.
Cu alte cuvinte, Guvernul Cioloș – impus și susținut de președintele Iohannis – prin lipsa acțiunii a dezincriminat abuzul în serviciu, iar Guvernul Grindeanu prin OUG 13 (perfect legală și constituțională), de fapt, a vrut să reincrimineze abuzul în serviciu!

Luând la cunoștință noile informații, mă aștept ca începând din seara aceasta, protestarii care au ieșit în stradă preocupați de statul de drept și de acțiunile Guvernului, să înceapă să scandeze și împotriva incompetenței tehnocraților conduși de Dacian Cioloş. Ba chiar și împotriva președintelui Klaus Werner Iohannis sau a unor procurori precum Augustin Lazăr sau Codruța Kovesi, foarte vocali acum împotriva PSD, dar suspect de tăcuți anul trecut. Așa ar fi corect…

Vă invit să citiți aici decizia definitivă a Curții de Apel Alba din 9 februarie 2017.

Leave a Reply