Consiliul Județean Bihor împarte banii după criterii politice și clientelare

Ceea ce s-a întâmplat astăzi în ședința Consiliului Județean Bihor este inacceptabil și profund nedrept!

Pe ordinea de zi a fost alocarea banilor proveniți din sumele defalcate din TVA alocaţi Bihorului de către Guvernul Ponta, cu ocazia ultimei rectificări bugetare. Prin OUG nr. 47/2015, Guvernul PSD a virat consiliilor judeţene din toată ţara 500 de milioane de lei, suma alocată Bihorului fiind peste media naţională. În procente, 2,52% din banii alocaţi la nivel naţional au venit în judeţul nostru. Dacă Guvernul Ponta a alocat acești bani după formulă, fără să ţină cont de culoarea politică, Consiliului Județean Bihor în schimb a împărțit banii discreţionar, fără criterii transparente, strict după interese clientelare și culoarea politică a primarilor.

SAMSUNG CSC foto: bihorstiri.ro

Conducerea Consiliului a dat banii exclusiv către primăriile PNL, foarte puţini la primăriile UDMR şi niciun ban către primăriile PSD. 27 de unități administrativ-teritoriale, conduse de primari PSD, au fost lăsate pe dinafară, fără niciun motiv! Probabil că cei 300.000 de cetățeni ai județului nu merită niciun ban din partea Consiliului Județean! Probabil, acest lucru ar trebui să fie de competenţa organelor abilitate ale statului…

Spre deosebire de conducerea Consiliului Județean, Guvernul PSD condus de Victor Ponta a avut o altă abordare și a alocat fonduri indiferent de culoarea politică a primarilor. Exemplul cel mai bun sunt proiectele de infrastructură pentru care cele 77 de unități administrativ-teritoriale din Bihor au semnat contractele, în urmă cu două săptămâni, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pe Programul Național de Dezvoltare Rurală. 

  Primării PNL și UDMR

Primării PSD

Alocări Consiliul Județean Bihor 5.800.000 lei (100.00%)

0 lei (0%)

Alocări Guvernul Ponta – PSD 397 milioane lei (80%) 154 milioane lei (20%)

Pentru mine, modul în care s-a procedat astăzi cu alocarea acestor sume este dovada clară a justeții deciziei fostului Guvern condus de PSD de a nu lăsa toți banii la discreția conducerilor politice ale consiliilor județene. În plus, este un semn clar că actuala conducere liberală a Consiliului este depășită și nu a înțeles nimic din ceea ce au cerut oamenii în stradă: un nou mod de a face politică și administrație, o schimbare în ceea ce privește utilizarea banilor publici, mai multă transparență și renunțarea la decizii arbitrare. 

Oradea şi Bihorul sunt sprijinite de către Guvernul Ponta

Aș vrea să punem capăt, odată pentru totdeauna, minciunilor vehiculate de cei din PNL și PDL, cum că PSD Bihor și Guvernul României condus de Victor Ponta nu ar fi făcut nimic pentru județul Bihor.
Pentru aceasta, aș dori să vă prezint situația obiectivelor de investiții finanțate de către Guvernul condus de Victor Ponta, în anul 2014, în județul Bihor:
  • 145 obiective finanțate în Bihor prin Programul Național de Dezvoltare Locală
  • beneficiari în 78 de unități administrativ teritoriale (inclusiv municipiul Oradea) + Consiliul Județean Bihor; adică aproape 80% din localitățile Bihorului au beneficiat de aceste fonduri. Dacă ar fi să adunăm locuitorii din aceste UAT, ne apropiem foarte mult de 100%, adică, sub o formă sau alta, toți locuitorii județului sunt beneficiarii acestor modernizări și dezvoltări
  • Între cele 78 de primării se regăsesc primari de la toate formațiunile politice reprezentative: PSD, UDMR, PNL, PDL, chiar și așa-ziși primari independenți. Deci nu putem fi acuzați că am fi direcționat banii strict pe criterii politice. Cine spune asta, spune un mare neadevăr.
  • Totalul alocațiilor de la bugetul de stat pentru județul Bihor în anul 2014 a fost de 53.203.495 lei, adică peste 12 milioane euro!
  • Obiective finanțate: alimentări cu apă, rețele de canalizare, stații de epurare, modernizare străzi și drumuri comunale, centru medical, grădiniță, drumuri județene
  • Programul Operațional Regional în județul Bihor – prin care se finanțează obiective de investiții mari. (inclusiv de la Guvernul României, finanțare fără care proiectele nu ar fi putut fi demarate): 39 de proiecte în valoare de aproximativ 580 milioane lei, adică 129 milioane euro. Beneficiarii acestor proiecte sunt, în primul rând, municipiul Oradea cu 24 de proiecte în valoare de 386 milioane lei și Consiliul Județean Bihor cu 4 proiecte în valoare de aproape 163 milioane lei. Alte localități care benficiază de astfel de proiecte: municipiul Marghita, Beiuș, orașul Aleșd, comunele Borod, Buntești și Cărpinet.
Sumele încasate de municipiul Oradea direct de la bugetul de stat între anii 2012 și 2014: 41 milioane lei pentru reabilitarea termică a blocurilor, investiții în spitale, extinderea alimentării cu apă și canalizare, modernizare Grădina Zoologică, Centrul de cazare Dignitas și Candeo, sprijinirea construirii de locuințe – Prima Casă.
Eu sper că prin ceea ce v-am prezentat am fost suficient de convingător și vom termina, în sfârșit, această discuție sterilă despre cine face și cine nu face ceva pentru Oradea și județul Bihor. Sunt optimist că oamenii înțeleg că, indiferent de cât de mult s-ar lăuda cei din PNL și PDL și cât ne-ar critica din rațiuni electorale, nimic nu se poate face de unul singur și dacă nu există conlucrare și colaborare, nici lucrurile nu pot merge înainte în ritmul dorit de noi, toți.

Călin Popescu Tăriceanu la Oradea

Domnul Călin Popescu Tăriceanu se va afla mâine la Oradea pentru a susține candidatura domnului Victor Ponta la funcția de președinte al României. Invit pe această cale toți simpatizanții domniei sale la o întâlnire electorală organizată la sala Filarmonicii (ora 15) din municipiul nostru. De asemenea, de la ora 17, îi aștept pe toți primarii din județul Bihor care îl apreciază pe domnul Tăriceanu și care au fost sprijiniți în proiectele lor de dezvoltare locală pe vremea când acesta a condus Guvernul României.

10801488_841650845874804_6608808064215305326_n

Rezultate alegeri prezidențiale – turul I

Cu peste 82.000 de voturi (32,24%) obținute la nivel județului Bihor, PSD Bihor a reușit un scor foarte bun, reușind să depășim target-ul anunțat și asumat (30%). Suntem cea mai puternică formațiune politică în acest moment în Bihor. Avem cu 10 procente mai multe voturi decât în alegerile prezidențiale din 2009, în timp ce adversarii noștri, PDL și PNL au împreună cu 10% mai puțin decât în urmă cu 5 ani.

Victor Ponta a reușit să câștige în toate comunele conduse de primari PSD, dar mai mult decât atât, și în localități cu primari de la ACL (Ștei, Ceica, Roșia, Răbăgani, Tulca, Brusturi, etc.). De altfel, potrivit unui clasament intern al partidului, PSD Bihor se află pe locul 3 în regiunea Transilvania.

Le mulțumesc și pe această cale tuturor celor duminică au mers la vot și, în special, celor care l-au votat pe Victor Ponta. Orădenii și Bihorenii au dovedit prin votul lor că vor un altfel de președinte, un președinte care să unească oamenii și energiile, care, după 10 ani de dezbinare, să aducă liniște și unitate pentru un singur țel: România tuturor!

Puteți urmări mai jos conferința de presă în care am făcut analiza primului tur al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie 2014.

2 noiembrie – Ziua votului – Alegeri prezidențiale (tur 1)

Astăzi am votat VICTOR PONTA cu gândul că vom avea un cu totul altfel de preşedinte decât în ultimii zece ani, cu gândul la un preşedinte care să ne unească, un preşedinte pentru care există o singură Românie, în care toţi să fim trataţi egal. Am votat pentru un preşedinte care să ne reprezinte cu bine în exterior, să ne aducă prosperitate şi liniştea de care avem nevoie. Cred că dezbinarea din ultimii 10 ani trebuie să înceteze.

zv_2

Romanii trebuie sa vina la vot si sa voteze inca din primul tur Victor Ponta presedinte!

Duminica, 2 noiembrie, este o zi cruciala, cea in care se da semnalul schimbarii in Romania. Pentru aceia dintre romani care sunt inca nehotarati cu privire la optiunea lor de vot, as dori sa prezint cateva argumente care il recomanda pe Victor Ponta si care il fac sa merite votul romanilor: este tanar, un bun roman, este crestin, are o familie extraordinara si este mereu aproape de oameni. Ca prim-ministru s-a tinut de cuvant si i-a ajutat pe pensionari, pe bugetari, pe tineri si pe antreprenori, reusind sa faca economia nationala sa isi revina si sa se dezvolte. Desigur, suntem constienti cu totii ca mai sunt lucruri de facut, insa drumul bun pe care se afla astazi Romania trebuie continuat, iar masurile de dezvoltare accelerate.

Spre deosebire de ceilalti candidati, Victor Ponta nu face scandal si vrea sa ii uneasca pe romani pentru marile obiective nationale. El va aduce o echipa unita, care sa traga in aceeasi directie. Are experienta internationala importanta si este sustinut de liderii europeni si americani. Victor Ponta reprezinta generatia noua si nu face politica dupa vechile tipare: el va continua drumul european al Romaniei, ii va apara pe romani, va sustine si promova valorile autentice.

Vreau sa le reamintesc romanilor ca Victor Ponta este singurul lider care s-a luptat cu Traian Basescu si vrea sa schimbe ce s-a facut rau in ultimii 10 ani. Sondajele de opinie arata ca Victor Ponta este pe primul loc in preferintele romanilor, insa nu pe baza sondajelor de opinie se face clasamentul in turul I, ci pe baza votului cetatenilor. Fiecare vot conteaza, pentru ca fiecare vot inseamna o lovitura in plus pentru regimul Basescu si un semnal in plus pentru nevoia si dorinta romanilor de a face o schimbare reala.

10387385_744466855632064_5334931895364040199_n

Romanii trebuie sa vina inca din primul tur la vot si sa puna stampila pe Victor Ponta presedinte. Doar asa ne asiguram ca la Cotroceni nu va ajunge unul din candidatii sustinuti de Traian Basescu, un continuator al regimului Basescu! Dupa 10 ani de scandal, ne aflam acum in fata unei alegeri care va fi decisiva pentru viitorul nostru, al tuturor. Trebuie sa alegem intre continuarea nedreptatilor si a austeritatii pe care candidatii asa-zisi de dreapta le-au adus, si directia buna pe care o propune Victor Ponta: o Mare Unire a romanilor, prin care sa facem din solidaritate si buna-intelegere valori nationale, construind astfel o Romanie puternica, o Romanie care are grija si de cei în nevoie, dar care sprijină si mediul de afaceri. Tot ceea ce facem are ca obiectiv cresterea bunastarii oamenilor, pentru ca razboiul politic, scandalul zilnic si ridicarea de ziduri intre români sunt tot mai daunătoare tarii. Scopul lui Victor Ponta nu este sa castige alegerile si sa continue conflictele politice, ci sa castige alegerile pentru a-i putea ajuta pe toti romanii.

Ii chem pe bihoreni alaturi de Victor Ponta pentru a facem din nou acea unire de care Romania are nevoie!

Victor Ponta: nu va crește nicio taxă și niciun impozit!

În conferinţa de presă de astăzi am abordat câteva teme economice şi am transmis mesajului lui Victor Ponta către antreprenorii din România.

Aşa cum a declarat şi premierul Victor Ponta, pentru a pune capăt minciunilor vehiculate în ultimele zile de către PNL şi PDL, doresc şi eu să subliniez că această coaliție de guvernare formată din  PSD, PC şi UNPR, până în 2016, nu va crește nicio taxă și niciun impozit! Nu se schimbă cota unică, nu se schimbă TVA-ul decât eventual în jos!

Reducerea TVA la pâine și alte produse de panificație de la 24% la 9% a fost un succes în combaterea evaziunii fiscale pe această ramură. Acest succes și evoluțiile economice din ultima perioadă au creat premisele pentru reducerea TVA la 9% și în alte sectoare ale industriei alimentare. La fel cum  Victor Ponta a respectat promisiunea de a reduce TVA la pâine, la fel se va ține de cuvânt și cu reducerea TVA la legume și fructe, iar apoi la carne. Prin această măsură se va elimina o mare parte din evaziunea fiscală și din concurența neloială din acest sector de activitate.

Românii nu trebuie să nu uite că oamenii care îl susțin acum pe Klaus Iohannis, adică Blaga, Predoiu, Ialomițeanu, Anastase, sunt cei care, în urmă cu patru ani, au tăiat pensii și salarii și au majorat taxe, cum ar fi TVA de la 19% la 24%. Dacă Iohannis câștigă, acești oameni se vor întoarce la putere și vor tăia din nou pensii și salarii, vor mări taxe, fără să le fie frică de faptul că vor păți ceva! Cine a crescut o dată taxele, o va face din nou!

În ceea ce priveşte mesajul domnului Victor Ponta către antreprenori, sunt câteva aspecte care merită a fi subliniate.

VP_afaceri

După ce, în 2010, Guvernele anterioare au crescut TVA și CAS și au mărit presiunea statului asupra economiei, în ultimii doi ani am încercat să reparăm aceste nedreptăți și să luăm multe măsuri probusiness.

Suntem conştienţi cu toţii că nu am reușit tot ce ne-am propus, dar ca prim-ministru, Victor Ponta a luat decizii importante care deja ajută economia şi mediul de afaceri:

– am redus taxele pentru angajatori (-5% la CAS), după ce anul trecut am început să scădem TVA

– am eliminat impozitarea profitului reinvestit

– am acordat facilități fiscale pentru cei care angajează tineri, dar și pentru cei care creeaza noi locuri de muncă

– am eliminat și comasat peste 90 de taxe și tarife parafiscale

– am suplimentat ajutoarele de minimis, pentru noile IMM-uri şi am introdus regula controlului fiscal de fond doar o singură dată la 3 ani pentru IMM-uri

– am redus dobânzile de întârziere pentru obligațiile fiscale şi am introdus plata TVA la încasare, nu la facturare, pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de jumătate de milion de euro

– plătim la timp partea de cofinanțare a fondurilor europene pentru ca aceia care au accesat astfel de fonduri să își poata derula activitatea mai ușor.

După doi ani în care Guvernul a încercat să plătească datorii restante, să repare nedreptăți sociale și să reducă deficitele pentru a însănătoși economia, este un început bun. Sunt măsuri luate în condițiile în care ne-am confruntat cu blocaje permanente din partea unui Președinte care a vrut mereu să ne boicoteze. Dacă am reușit în acești ani să facem aceste lucruri, vă dați seama cât de multe lucruri bune putem face, după 16 noiembrie, cu o echipă președinte-premier? Avem nevoie de coerență, de stabilitate și de o echipă la conducerea țării.

Drumul bun pe care se află astăzi România trebuie continuat și trebuie accelerate măsurile, pentru că avem o șansă extraordinară în acești ani. Este o perioadă foarte importantă pentru România, în care reușim o creștere economică peste media UE, în care ne dezvoltăm independența energetică (tradusă, pentru firme, în viitor, în prețuri mai mici la gaze), în care ne consolidăm poziția geostrategică în regiune (ceea ce va însemna oportunități de dezvoltare pentru toți).

Sunt anii în care am început să creștem investiția în educație, ceea ce se va vedea treptat în viitoarele generații de tineri care vor ieși mai bine pregătiți de pe băncile școlii. Și, în fine, sunt anii în care începem, în sfârșit, să sprijinim inteligent și strategic zone cheie pentru România – agricultură, industria IT, auto, industria farmaceutică, agro-alimentară.

 

Victor Ponta în vizită la Oradea (17 octombrie 2014)

Vineri, 17 octombrie, am primit la Oradea vizita domnului prim-ministru Victor Ponta. Domnia sa a fost însoțit de o delegație de miniștri formată din: domnul vicepremier Liviu Dragnea (ministrul dezvoltării regionale și administrației publice), domnul Ioan Rus (ministrul transporturilor), domnul Constantin Niță (ministruleconomiei) și domnul Florin-Nicolae Jianu (ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici șiMijlocii, Mediu de Afaceri și Turism).

Programul de lucru a domnului Ponta a debutat cu o vizită la Universitatea ”Emanuel”, unde s-a întâlnit cu președintele acestei instituții de învățământ, domnul prof. univ. dr. Paul Negruț, precum și cu peste 400 de studenți și cadre didactice.

10710976_830561916983697_2904346023122124127_n

Victor Ponta a apreciat activitatea și rezultatele obținute de elevii şcolilor confesionale: “În educație investim și trebuie să investim în continuare. Toate tipurile de educație sunt tratate egal. Toate contribuie la dezvoltarea sistemului de învățământ și la creșterea noilor generații de tineri. Ideea de credinţă este extrem de importantă în procesul de educaţie. Mă refer la toţi cei care cred în Dumnezeu. Cred că România este ţara tuturor celor care cred în ceva. Nimeni nu este mai presus sau mai prejos pentru că este ortodox, greco-catolic, romano-catolic, baptist, penticostal. Atâta timp cât credem în Dumnezeu, înseamnă că suntem oameni mai buni.”

La Prefectura Bihor, premierul, împreună cu vicepremierul Dragnea și ceilalți miniștri, au susținut o scurtă conferință de presă în care au vorbit despre investițiile de peste 250 milioane de euro ale Guvernului în județul Bihor.

Am deblocat proiectele blocate în perioada de criză, fapt ce va asigura continuarea dezvoltării judeţului Bihor”, a spus premierul.

liviu dragnea 17102014 (1)

Ministrul Transporturilor, domnul Ioan Rus, s-a referit la situația Autostrăzii Transilvania, precizând că există deja un constructor pentru continuarea lucrărilor pe tronsonul dintre Gilău-Borş, astfel încât de anul viitor vor putea începe lucrările. De asemenea, ministrul a spus că a aprobat proiectul unui drum expres ce va ocoli Oradea de la intersecţia cu DN 1 Oradea-Cluj până la viitoarea intrare pe Autostrada Transilvania, şi a amintit că s-a stabilit şi câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea podului Densuşianu, un alt proiect important de infrastructură rutieră. Despre reabilitarea DN 76 Oradea-Beiuş-Deva, domnul Rus a afirmat că în acest moment se lucrează la limita la care se poate lucra şi și-a declarat certitudinea că anul viitor vom avea şi această lucrare finalizată.

În cuvântul său, domnul ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea a vorbit despre Planul Naţional de Dezvoltare Locală pe care îl conduce, alocând deja peste 53 milioane lei pentru lucrări de apă, canalizare, drumuri şi cămine culturale din Bihor.

liviu dragnea 17102014 (7)

De asemenea, domnul Dragnea a anunțat că a semnat şi plata către Compania de Apă Oradea a sumei de 3,116 milioane lei, cu care Ministerul Dezvoltării era dator pentru plata firmelor angajate de CAO în programul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din Oradea.

În ceea ce privește proiectele finanțate prin Compania Naţională de Investiţii în Bihor, domnul vicepremier a afirmat că a alocat fonduri pentru reabilitarea căminului cultural din Beiuş, în timp ce documentaţia pentru reabilitarea căminelor culturale din Salonta, Aleşd şi Bulz sunt în faza finală de încheiere a documentaţiilor.

Cu ocazia acestei vizite a fost anunțată și demararea proiectului complexului sportiv multifuncţional din Oradea, o promisiune a PSD făcută la alegerile europarlamentare și care, iată, începe să prindă contur. Pe acest subiect, domnul Dragnea a afirmat că, întrucât nu poate colabora cu primarul Oradiei, domnul Ilie Bolojan, speră ca proiectul să fie preluat de către Consiliului Judeţean Bihor. 

În încheiere, domnul Dragnea a făcut referire și la situația blocurilor ANL din județul Bihor, unde există deja 36 unităţi locative în finalizare la Ştei şi alte 397 unităţi locative sunt în diverse stadii de promovare, urmând ca o parte din blocurile promise în Bihor să fie începute anul acesta, iar o parte anul viitor.

ponta_faist

După conferința de presă de la Prefectură, premierul Ponta s-a deplasat la fabrica Faist Mecatronic S.A, unde a declarat: ” Am venit să-i felicit şi să mă bucur că şi în perioadă de criză a fost o dezvoltare, să mulţumesc pentru locurile de muncă şi să adresez de aici o invitaţie către toate companiile de a accesa fie schemele de ajutor de stat pe care le-am adoptat atât pentru investiţii mari, cât şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii, şi de a se pregăti pentru accesarea fondurilor europene care sunt alocate în noul program 2014-2020″. Domnia sa a mai amintit faptul că, de la 1 octombrie, Guvernul a redus contribuţiile de asigurări sociale cu 5% şi a dat asigurări mediului de afaceri că nu va creşte impozitele şi taxele.

Ultima vizită a premierului s-a consumat la Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, unde domnia sa a avut o întrevedere privată cu Prea Sfințitul Părinte Episcop Sofronie. La ieșirea din clădirea Episcopiei, domnul Ponta a fost aşteptat de un grup de pensionari cărora le-a promis că va pune capăt scăderii nivelului de trai. “N-o să-i mai las să vă taie nimic!,” a afirmat primul-ministru.

ponta_la_episcopie

Vizita premierului Ponta la Oradea s-a încheiat în jurul orei 13. În drum spre municipiul Arad, delegația de miniștri s-a oprit pentru două scurte vizite în localitățile Gepiu și Avram Iancu.

Victor Ponta: Nu am fost ofiţer acoperit. Atacurile lui Băsescu, numai minciuni

Referitor la acuzaţiile lui Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta, poziţia PSD Bihor este următoarea:

Domnul Victor Ponta a răspuns deja la această acuzație. Nu mai e nimic de adăugat. A spus foarte clar că NU A FOST OFIȚER ACOPERIT!  Nu e nimic de justificat, pentru că nu există niciun fundament pentru acuzațiile președintelui. Băsescu nu a demonstrat nimic, iar Victor Ponta nu trebuie să se justifice pentru toate minciunile pe care le spune Traian Băsescu.

Traian Băsescu încearcă să deturneze dezbaterea electorală pentru a-și favoriza candidatul pe care îl susține. Campania electorală trebuie să fie despre cum îi protejăm pe cei vârstnici și ce perspectivă oferim celor tineri. Acestea sunt subiectele despre care trebuie să discutăm în această campanie, pentru că oamenii trebuie să știe pe cine vor alege președintele României. Prin comportamentul său, Traian Băsescu vrea să-i împiedice pe cetățeni să urmărească temele cu adevărat importante pentru România: sistemul de pensii, sistemul de sănătate, politicile de locurile de muncă, perspectivele pentru tineri, educația copiilor.

ponta-basescu_54668500

În cel mai bun caz, avem de a face cu simple declarații politice ale unui președinte care ar spune orice despre oricine pentru a-l ajuta astfel pe domnul Klaus Iohannis. În cel mai rău caz, avem de a face cu o minciună și o manipulare prin care Băsescu nu face altceva decât să paraziteze campania electorală cu teme false, absolut irelevante.

Oamenii lui Iohannis au preluat deja acuzațiile lui Băsescu și cer demisia lui Victor Ponta pentru că au văzut că nu-l pot învinge în competiția electorală. Caută alte mijloace, nedemocratice, pentru a-l ataca.

Nu este o noutate ce face Traian Băsescu. A mai încercat să-l atace pe Ponta cu miciuni, vor mai urma și alte minciuni. Acesta este stilul său de a face politică: atacuri josnice, fără probe, doar cu minciuni. Astfel de declarații arată că Traian Băsescu este tulburat și frământat. Este obsedat să rămână un personaj important în România și încearcă prin orice mijloace să fie în centrul atenției, să se dea în spectacol.

Declarațiile lui Băsescu sunt iresponsabile și îl descalifică din funcția de președinte. Astfel de declarații pun România într-o postură jenantă față de partenerii externi. Este un comportament incalificabil pentru cea mai înaltă funcție a statului român. Președintele țării trebuie să protejeze țara pe care o conduce, nu să o pună în situații dificile. Mai sunt 33 de zile până România va scăpa de Traian Băsescu și de acest stil josnic de a face politică. România are nevoie de un alt model de președinte, care să unească, să construiască, nu să dezbine și să distrugă. Viziunea lui Victor Ponta este de a schimba radical acest mod iresponsabil de a face politică.

În numele întregii organizaţii a PSD Bihor, pot spune că am totală încredere în Victor Ponta. El și-a servit ţara ca magistrat, ca deputat, ca ministru și prim-ministru și sunt convins că va face la fel ca preşedinte al României!

Reacţia domnului Victor Ponta o puteţi urmări aici.

Victor Ponta singurul candidat care a mărit pensiile, Iohannis propune revenirea la austeritate

Astăzi, la sediul PSD Bihor am susţinut o conferinţă de presă în care am vorbit despre cum va arăta sistemul de pensii după alegerile prezidențiale. Am abordat acest subiect pentru că există o anumită îngrijorăre privind viitorul sistemului de pensii în cazul care se aplică Programul prezidențial al domnului Iohannis şi am vrut să atrag atenția pensionarilor și asociaților de pensionari de pericolul pe care îl prezintă programul lui Iohannis în privința sistemului de pensii.

Iohannis propune abandonarea solidarității pentru pensionari. Statul nu va mai garanta pensiile.

Domnul Iohannis propune abandonarea principiului solidarității, ceea ce înseamnă că statul nu va mai garanta veniturile pensionarilor! Citez din programul lui Iohannis: „Voi solicita decidenților politici să-și îndrepte atenția către alte formule de asigurare de venituri la bătrânețe”. El își propune ca obiectiv strategic, citez, „trecerea la un sistem de conturi individuale”, ceea ce înseamnă abandonarea definitivă a solidarității pentru pensionari. Iar dacă nu va mai exista principiul solidarității, pensia nu va mai fi un drept garantat de stat, ci un bun care va trebui cumpărat de fiecare cum va putea.

Programul economic al lui Iohannis conduce inevitabil la noi tăieri de pensii și salarii

Programul economic a lui Iohannis necesită un surplus de 6 miliarde de euro. Asta înseamnă revenirea la politicile de austeritate pentru acoperirea acestui deficit de 6 miliarde, dintre venituri și cheltuielile propuse de Iohannis. Lumea trebuie să știe că aplicarea programului lui Klaus Iohannis va presupune noi datorii și noi tăieri de pensii și salarii, la fel cum a procedat și Traian Băsescu în 2010, după ce a devenit președinte.

Toți susținătorii lui Iohannis susțin politicile de austeritate

Toţi suporterii lui Iohannis susțin politicile de austeritate cu tăieri de pensii și salarii!  – începând de la Joseph Daul, președintele Partidului Popular European din care face parte partidul lui Iohannis și până la colegii săi din ACL, Blaga, Videanu, Anastase și Emil Boc care au participat și au susținut la tăierile de pensii și salarii din 2010.

pensionari1

Singura armă a pensionarilor împotriva politicilor de austeritate este votul

Singura armă de apărare a pensionarilor împotriva austerității este votul! Cei care au tăiat pensiile nu trebuie lăsați să revină la guvernare. Votul este singurul mijloc democratic prin care oamenii ca Anastase să nu folosească „ușa Iohannis” pentru a reveni la guvernare cu politicile lor de austeritate.

Victor Ponta este singurul candidat la președinție care a crescut pensiile.
Victor Ponta este singurul candidat la președinție care a crescut pensiile şi este singurul candidat care poate garanta că orice s-ar întâmpla, pensiile nu vor mai fi tăiate.
Victor Ponta promis reîntregirea pensiilor și s-a ținut de cuvânt. La fel se va ține de cuvânt că va majora pensiile cu 5% în 2015.

Victor Ponta a promis indexarea pensiilor în fiecare an și s-a ținut de cuvânt. La fel se va ține de cuvânt că nu va permite sub nicio formă revenirea la tăierile de pensii.
Victor Ponta a promis că va permite pensionarilor actori, profesori sau cercetători să cumuleze pensia cu salariul și s-a ținut de cuvânt. La fel se va ține de cuvânt că va respecta drepturile pensionarilor în mandatul său de președinte. În acești doi ani, noi am reușit să reparăm o parte din tăierile de venituri făcute de către echipa care îl înconjoară azi pe Klaus Iohannis – am majorat pensiile în 2013 și în 2014. La fel cum Victor Ponta a promis că la va majora în 2013 și 2014 și s-a ținut de cuvânt, tot așa le va majora din nou în 2015. Ca președinte al României, Victor Ponta va fi sprijinit de un parlament și un guvern care susțin continuarea măsurilor de majorare a pensiilor. Am crescut pensia medie, am restituit sumele reținute ilegal din pensii, am majorat pensiile militarilor, am blocat scumpirea gazelor, am reintrodus ajutoare pentru plata la întreținere pentru cei nevoiași și am susținut scăderea prețurilor la produse de panificație.

Știm că încă este greu și mai sunt sunt multe de făcut pentru ca prosperitatea să se regăsească în buzunarul fiecărui român, dar știm că drumul este cel corect. Mai sunt multe de făcut pentru a avea pensii decente pentru toți românii, dar e important că s-a dat ceva în plus și nu s-a tăiat.  E nevoie de o creștere economică mai mare pentru ca prosperitatea să se simtă în buzunarul fiecărui cetățean și pensionar, dar e important că suntem pe plus, nu pe minus, cum am fost în guvernarea celor care îl susțin pe Iohannis. DRUMUL PE CARE AM PORNIT E CORECT. IMPORTANT E SĂ NU REVENIM LA POLITICILE DE AUSTERITATE!