BAC 2014: felicitări organizatorilor şi absolvenţilor care au promovat examenul

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din acest an a fost de 59,25% (înainte de soluţionarea contestaţiilor), cu peste patru procente mai mare decât anul trecut (54,4%). În judeţul Bihor, 57,85% dintre candidaţi au reuşit să promoveze examenul.

bac-30895100

Aş dori să felicit pe această cale conducerea Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Şcolar, precum şi toţi dascălii pentru efortul şi munca depusă. Examenul din acest an a fost bine organizat şi s-a desfăşurat fără probleme. Nu au existat incidente majore, nu a fost scandal, nu au fost disfunctionalităţi ca în alţi ani. A fost un Bacalaureat corect şi riguros. Subiectele au avut un grad de dificultate mediu, în raport cu programa şi cu competenţele vizate. Ele au fost bine formulate, echilibrate şi accesibile pentru orice elev care s-a pregătit pentru acest examen.

Felicitări, de asemenea, tuturor absolvenţilor de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat, iar celor care nu au reuşit în această sesiune vreau să le transmit să aibă încredere în forţele proprii şi să înveţe mai mult pentru următoarele sesiuni.

De Florii, La Multi Ani!

Ne apropiem tot mai mult de Sfanta Sarbatoare a Pastelui. Dar, asa cum stim, cu o saptamana inainte de cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, celebram Sfintele Florii. Urmeaza acum Saptamana Patimilor. Va indemn sa fim mai buni, mai ingaduitori cu cei din jurul nostru si sa primim cu sufletul curatit prin Tainele Spovedaniei si Impartasaniei Lumina Sfanta a Invierii Domnului Nostru Iisus Hristos.

 

Aceasta sarbatoare semnifica intrarea Mantuitorului in Ierusalim calare pe manzul asinei, intampinat de oameni cu ramuri de finic si flori, in duminica Floriilor.

 

Astazi, la zi de mare praznic, va doresc tuturor celor botezati cu nume de flori sanatate, bucurie in inimi, pace in suflet, armonie in familie si cu toti cei ce va inconjoara!